Antena Meniu Search
x
LIVE

Ucrainenii, despre bătălia pentru Bahmut: Rusia "pierde din viteză", iar noi "vom profita curând"

Rusia încearcă în continuare să preia controlul deplin asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei "în ciuda pierderilor umane şi de echipamente", dar atacurile sale pierd din viteză, iar armata ucraineană "va profita foarte curând de acest lucru" pentru a-i alunga complet pe ruşi din zonă, transmite EFE, citată de Agerpres.

De Redactia Observator la 23.03.2023, 11:54
Ucrainenii, despre bătălia din Bahmut: Rusia "pierde din viteză", iar noi "vom profita curând"
- Profimedia

Acesta este tabloul situaţiei descris joi, pe canalul său de Telegram, de comandantul Forţelor Terestre ucrainene, Oleksandr Sirski, care a explicat totodată că mercenarii Grupului Wagner rămân principala componentă a asalturilor ruseşti din Bahmut.

Bahmut este de mai multe luni punctul cel mai fierbinte al frontului din Ucraina

"Îşi pierd considerabil forţa şi oxigenul", a spus Sirski, care a adăugat că trupele ucrainene "vor profita foarte curând de această oportunitate, aşa cum deja au făcut-o la Kiev, Harkov, Balaklia şi Kupiansk", cu referire la teritoriile asediate şi ocupate anterior de Rusia, care au fost eliberate de Ucraina.

În mesajul său, militarul ucrainean a lăudat trupele care apără Bahmut, rămas sub controlul Kievului, pentru "rezistenţa, curajul şi bravura supraomeneşti de care dau dovadă sub focul continuu al artileriei şi aviaţiei inamice".

Bahmut este de mai multe luni punctul cel mai fierbinte al frontului din Ucraina. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) vede semne că Rusia şi-a încetinit operaţiunile în Bahmut. Forţele Moscovei au obţinut "progrese marginale" în unele zone, în timp ce în altele Ucraina a lansat contraatacuri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ucrainenii, despre bătălia pentru Bahmut: Rusia "pierde din viteză", iar noi "vom profita curând"