Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucrainenii susţin că au distrus un post de comandă mobil al armatei ruse: "E o realizare uriașă. Poate înseamnă că mai mulți generali au fost uciși"

Războiul din Ucraina a intrat deja în a 22-a zi. Armata ucraineană anunţă că a distrus un post mobil de comandă al armatei ruse. Ucrainenii nu au precizat şi locul în care se afla centrul de comandă rusesc.

de Redactia Observator

la 17.03.2022 , 15:37

Ucrainenii susţin că au distrus un post de comandă mobil al armatei ruse: "E o realizare uriașă. Poate înseamnă că mai mulți generali au fost uciși"
- Twitter / NextaTV

Anunţul a fost făcut de Oleksiy Arestovych, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, în cadrul unei conferinţe de presă. "Trupele noastre au distrus un post de comandă al uneia dintre armatele ruse. Aceasta este o realizare militară uriașă. Poate înseamnă că mai mulți generali au fost uciși și, în consecință, acest lucru va aduce o pauză și dezorganizare în eforturile inamicului de a-și conduce operațiunea militară", a fost mesajul transmis de Arestovych, potrivit ukrinform.net.

Ucrainenii susţin, de asemenea, că de la începutul invaziei şi până în prezent au distrus 444 de tancuri inamice, 1.435 de vehicule blindate de luptă, 201 sisteme de artilerie, 72 de sisteme MLR, 43 de unități de apărare aeriană, 108 elicoptere, 86 de avioane de vânătoare, 864 de vehicule de transport, 60 de cisterne de combustibil şi trei nave. De asemenea, tot potrivit autorităţilor ucrainene, armata rusă ar fi pierdut aproape 14.000 de oameni de la începutul războiului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Ucrainenii susţin că au distrus un post de comandă mobil al armatei ruse: "E o realizare uriașă. Poate înseamnă că mai mulți generali au fost uciși"