Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucrainenii susţin că unul dintre soldaţii care a participat la ofensiva din Belgorod a fost decapitat de ruşi. În zonă activează trupele speciale Akhmat

Armata ucraineană susţine că unul dintre militarii ucraineni care a participat la ofensiva din Belgorod ar fi fost decapitat de un soldat rus. Imaginile şi informaţiile au fost oferite de cei de la DeepState, un influent canal militar pe Telegram apropiat de armata de la Kiev, dar sunt întărite şi de o anchetă declanşată de Parchetul General din Ucraina.

de Redactia Observator

la 17.08.2024 , 07:50

Ucrainenii susţin că unul dintre soldaţii care au participat la ofensiva din Belgorod a fost decapitat de ruşi. În zonă activează trupele speciale Akhmat
- Captura X

Unul dintre soldaţii ruşi care a participat la apărarea regiunii Belgorod a filmat un scurt clip în care se poate vedea capul unei persoane înfipt într-un ţăruş. Ucrainenii susţin că este vorba despre un soldat de-al lor. Incidentul s-ar fi produs pe 12 august, atunci când trupele Kievului au încercat să repete "scenariul Kursk", doar că în Belgorod ruşii au fost mai bine pregătiţi şi au reuşit să respingă ofensiva.

Trupele ucrainene, respinse în Belgorod

Ucrainenii spun că militarul rus ar aparţine trupelor speciale ale Marinei Ruse, dar în zonă activează în special trupele cecene Akhmat. Parchetul General din Ucraina a deschis o anchetă în acest caz. Armata ucraineană susţine că a intrat în posesia unor interceptări radio şi că ar fi vorba despre un total de patru soldaţi decapitaţi.

Articolul continuă după reclamă

În paralel cu incursiunea din regiunea Kursk, Forțele Armate ale Ucrainei au pătruns la începutul săptămânii şi în regiunea Belgorod, dar acolo au existat bătălii grele şi au fost respinse de ruşi, dezvăluie cotidianul american The Washington Post care a vorbit cu soldaţii care au participat la asalt.

Trupele ruse din Belgorod păreau pregătite de sosirea lor, au spus soldații, în contrast cu ceea ce s-a petrecut în Kursk, unde unităţile ucrainene au înaintat rapid şi au ocupat aproape 1100 de km pătraţi, potrivit armatei ucrainene.  Kievul a numit joi un comandant militar care să gestioneze zonele din Kursk pe care le-au ocupat ucrainenii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Ucrainenii susţin că unul dintre soldaţii care a participat la ofensiva din Belgorod a fost decapitat de ruşi. În zonă activează trupele speciale Akhmat