Antena Meniu Search
x

Ucrainenii susțin, în mod covârșitor, lupta împotriva armatei ruse. 7 din 10 cetățeni vor ca războiul să continue pănă la victorie

Ucrainenii susţin in mod covârșitor lupta până la victorie indiferent de riscurile colaterale de pe parcurs! Potrivit unui sondaj realizat la începutul lunii septembrie în toate regiunile Ucrainei - inclusiv Donbas - şapte din zece cetăţeni vor ca ţara lor să continue contraofensiva în faţa trupelor ruseşti. 

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 07:54

Vezi și

Doar 26% dintre cei intervievaţi sunt de părere că războiul ar trebui scurtat printr-un acord de negociere. Dacă ne raportăm, însă, pe regiuni, observăm că cei din zonele unde atacurile au fost mai aprige în cele şapte luni de la invazia Rusiei nu se pronunţă la fel de ferm pentru continuarea războiului.

Mai extact, în estul şi în sudul Ucrainei, mai puţin de 60% dintre locuitori susţin lupta până la victoria totală. În Kiev şi regiunile din vest, procentul se ridică la peste 80%. Centrul şi Nordul ţării, aleg varianta luptei în proporţie de 78, respectiv 75%. De asemenea, diferenţe se observă şi pe sexe.

Astfel, peste şapte din zece bărbaţi susţin continuarea războiului cu orice preț până la victorie, părere împărtășită şi de 64% dintre femei. Aproximativ nouă din zece ucraineni au declarat că victoria presupune ca Ucraina să recâştige toate teritoriile pe care Rusia le-a ocupat din 2014 până în prezent. Asta înseamnă inclusiv Crimeea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii susțin, în mod covârșitor, lupta împotriva armatei ruse. 7 din 10 cetățeni vor ca războiul să continue pănă la victorie