Antena Meniu Search
x

UE a dat în judecată AstraZeneca din cauza nerespectării precontractului privind livrările de vaccinuri

Comisia Europeană anunță că a lansat acțiuni în justiție împotriva AstraZeneca, acuzând compania că nu și-a respectat angajamentele de livrare a vaccinului pentru COVID-19, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 26.04.2021, 15:38

UE a dat în judecată AstraZeneca pentru că nu a respectat angajamentele în livrarea de vaccin
Vaccin AstraZeneca - Profimedia

Uniunea Europeană a lansat acțiuni în justiție împotriva gigantului farmaceutic AstraZeneca din cauza deficiențelor de livrare a vaccinului său împotriva Covid-19, a anunțat Comisia Europeană.

"Comisia Europeană a iniţiat o acţiune judiciară împotriva companiei AstraZeneca din cauza nerespectării precontractului privind livrările de vaccinuri. Unele clauze contractuale nu au fost respectate, iar compania nu a putut oferi o strategie de furnizare a dozelor în timp util", a spus Stefan De Keersmaecker, purtător de cuvânt al C.E.

Contractul semnat de Uniunea Europeană cu grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca prevedea furnizarea a 300 de milioane de doze de vaccin statelor membre UE, cu opţiunea a 100 de milioane de doze suplimentare. În primul trimestru din 2021, AstraZeneca a furnizat 30 de milioane de doze şi a anunțat că poate oferi doar 70 de milioane de doze în trimestrul al doilea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » UE a dat în judecată AstraZeneca din cauza nerespectării precontractului privind livrările de vaccinuri