Antena Meniu Search
x

Ultimatum pentru Catalonia! Mariano Rajoy a refuzat orice dialog referitor la independenţa regiunii

De la tribuna Parlamentului, premierul spaniol cere claritate în problema catalană. Mariano Rajoy a refuzat orice dialog referitor la independenţa regiunii

Vezi și

De la tribuna Parlamentului, premierul spaniol cere claritate în problema catalană. Mariano Rajoy a refuzat orice dialog referitor la independenţa regiunii şi i-a acordat cinci zile liderului catalan pentru a face lumină în legătură cu intenţiile sale.

În faţa camerelor reunite ale Parlamentului, Mariano Rajoy nu ascunde gravitatea situaţiei. La o zi distanţă de controversatul discurs al guvernatorului Puigdemont, îşi explică răspunsul faţă de ceea ce numeşte lovitura catalană.

De la tribună, premierul a reconstruit pas cu pas săptămânile de haos, politic şi economic, şi protestele ce au urmat referendumului din 1 octombrie. Apoi i-a acordat un ultimatum guvernatorului acataln. Cinci zile are la dispoziţie să clarifice situaţia independenţei catalane.

Mariano Rajoy: "Nu există mediere între principiile democratice, sfidare şi ilegalitate! Această solicitare, înainte de orice altă măsură care poate fi luată de Guvern, sub Articolul 155 din Constituţia ţării noastre, încearcă să ofere cetăţenilor siguranţa şi claritatea pe care o necesită o problemă atât de importantă."

Mingea este acum în terenul lui Puigdemont. Liderului catalan i se cere, practic, să aleagă între a fi înlăturat şi a se preda. Premierul Rajoy a respins şi cererea lui de mediere faţă de Uniunea Europenă. 

Franţa, Germania şi Italia au confirmat deja că nu vor recunoaşte independenţa catalană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Ultimatum pentru Catalonia! Mariano Rajoy a refuzat orice dialog referitor la independenţa regiunii