Antena Meniu Search
x

Ultimul membru al tribului indigen a murit în Brazilia, după ce s-a izolat timp de 26 de ani: "A fost într-adevăr un genocid"

Ultimul membru rămas al unui trib indigen brazilian a murit, a declarat sâmbătă agenția de protecție a indigenilor din Brazilia, Funai.

de Maria Dogaru

la 29.08.2022, 16:33

Ultimul videoclip cunoscut al „Omului gropilor” a fost lansat de Funai în 2018
Ultimul membru al tribului indigen a murit în Brazilia, după ce s-a izolvat timp de 26 de ani - CBS

Cunoscut ca „Omul gropilor”, el a trăit în izolare completă în ultimii 26 de ani pe pământul indigen Tanaru, în adâncul Amazonului brazilian din statul Rondonia, potrivit organizației non-profit Survival International, potrivit CNN.

I s-a dat porecla pentru obiceiul său de a săpa gropi adânci pentru a prinde animale și pentru a se ascunde. Bărbatul rezistase tuturor încercărilor de a fi contactat, deși autoritățile au continuat să-l monitorizeze de la distanță, lăsându-i ocazional provizii.

Tribul bărbatului, distrus de atacurile crescătorilor de vite

Survival International a spus că restul tribului său a fost distrus de mai multe atacuri începând cu anii 1970, în principal din partea crescătorilor de vite și a atacatorilor.

Niciun străin nu știa numele acestui bărbat sau chiar foarte multe despre tribul său și odată cu moartea sa, genocidul poporului său este complet. Pentru că acesta a fost într-adevăr un genocid, ștergerea deliberată a unui întreg popor de către crescătorii de vite înfometați de pământ și bogăție”, a declarat Fiona Watson, directorul de cercetare al grupului.

Trupul bărbatului a fost găsit întins într-un hamac de oficialii Funai, pe 23 august. Nu existau semne de luptă, violență sau prezența altor persoane în zonă. El a murit din cauze naturale, iar cadavrul său va fi supus unei expertize medico-legale de către Poliția Federală, potrivit Funai. Ultimul videoclip cunoscut al „Omului gropilor” a fost lansat de Funai în 2018, care îl surptindea pe bărbat cum tăia un copac cu o unealtă asemănătoare toporului. Survival International a spus că locurile de campare abandonate au lăsat indicii despre stilul său de viață: a plantat culturi, inclusiv porumb și papaya, și a făcut case din paie și paie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ultimul membru al tribului indigen a murit în Brazilia, după ce s-a izolat timp de 26 de ani: "A fost într-adevăr un genocid"