Antena Meniu Search
x

Video Un actor rus şi-a tăiat venele în faţa spectatorilor, imediat după reprezentaţie. A făcut gestul dramatic în semn de protest

Moment dramatic pe scena unui teatru din Ulan-Ude, republica rusă Buriația. Un actor şi-a tăiat venele în faţa spectatorilor, imediat după reprezentaţie, ca formă de protest pentru managmentul teatrului în care lucra.

de Monica Palade

la 30.03.2023, 18:55

Vezi și

Artur Şuvalov, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la spital, unde a primit îngrijiri medicale, după incident. Potrivit actorului, a recurs la acest gest drastic din cauza presiunii de care a avut parte în ultimul an, din cauza conducerii instituţiei, dar şi din cauza concedierii soţiei sale. Spectatorii prezenţi la reprezentanţie au suprins momentul în imagini, scrie The Insider.

Şi-a tăiat venele în faţa spectatorilor

Conducerea a cerut concedierea lui Şuvalov şi a altor actori, care au cerut reangajarea lui Serghei Levitski, fostul șef al teatrului, care a fost demis în urmă cu un an din cauza poziției sale împotriva războiului. În semn de protest față de acțiunile conducerii, actorii au scos bannerul cu litera Z din clădirea teatrului și au depus plângeri față de noul director artistic, Viacheslav Diachenko.

În timpul discursului său, Shuvalov și-a explicat gestul: „Timp de un an am fost supus unei campanii care vizează încetarea raportului de muncă, să mă facă de rușine și să mă priveze de muncă și de câștig. Astăzi, soția mea Svetlana Polianskaia a fost concediată, conducerea i-a semnat scrisoarea de demisie. Refuz să mai accept acest tratament, dar nu am de ales; te simţi neputincios şi epuizat. Cred că publicul nostru merită o regie sofisticată, contrar părerilor directorului nostru artistic. Vă cer iertare încă o dată, dar sunt obosit și nu mai am alte alternative. Tot ce vreau să spun este că Viacheslav Mikhailovici Diachenko și Natalia Nikolaevna Svetozarova (directorul teatrului) sunt răspunzători pentru moartea mea”.

Actorul a fost scos de pe scenă de colegii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Un actor rus şi-a tăiat venele în faţa spectatorilor, imediat după reprezentaţie. A făcut gestul dramatic în semn de protest