Antena Meniu Search
x

Un american de culoare a stat închis 23 de ani, după ce un detectiv a falsificat dovezi împotriva sa. Cu cât a fost despăgubit

Un american în vârstă de 58 de ani a fost eliberat din închisoare, unde fusese închis pe nedrept, după 23 de ani. Judecătorii au constatat că un detectiv a falsificat dovezile împotriva lui. Darryl Howard a primit și o compensație în valoare de 6 milioane de dolari.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 14:22

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Darryl Howard a fost condamnat la închisoare pentru uciderea a două femei, mamă și fiică, în 1991, scrie Insider. Însă, potrivit unor noi probe ADN, s-a descoperit că afro-americanul este nevinovat.

În 1995, Howard a fost condamnat la 80 de ani de închisoare pentru uciderea lui Doris Washington și a fiicei sale Nishonda. Bărbatul a fost eliberat pe 31 august 2016, când un trribunal din Durham a descoperit că probele care su stat la baza condamnării sale au fost falsificate. 

În 2017, americanul a înaintat o acțiune judecătorească, susținând că fostul detectiv Darell Ddowdy a manipulat dovezile care au dus la condamnarea lui Howard. În proces, avocații acestuia au prezentat dovezi potrivit cărora Howard nu a fost implicat în crimele de care a fost acuzat.

Pe 1 decembrie, tribunalul din Carolina de Nord l-a compensat pe Howard cu 6 milioane de dolari. “Sunt fericit datorită verdictului, dar sunt și mâhnit din cauza răului deja produs”, a declarat fostul deținut. Întrebat dacă simte că s-a făcut dreptate în cazul său, bărbatul a răspuns negative. “Nu, să fiu sincer, dar asta e”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un american de culoare a stat închis 23 de ani, după ce un detectiv a falsificat dovezi împotriva sa. Cu cât a fost despăgubit