Antena Meniu Search
x

Un antreprenor din Miami are o rețetă câștigătoare pentru angajați: săptămâna de lucru de trei zile

Un antreprenor din Miami a fost asaltat de cereri de angajare după ce și-a schimbat programul de lucru pentru personalul angajat la o săptămână de lucru de trei zile, câte 14 ore pe zi, scrie CNN, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 08:25

Un antreprenor din Miami are o rețetă câștigătoare pentru angajați: săptămâna de lucru de trei zile

Justin Lindsey, de la Chick-fil-A, căuta o modalitate inedită de a recompensa angajații care „lucrau literalmente 70 de ore pe săptămână, săptămână de săptămână”, a declarat recent pentru revista QSR, citată de CNN. Populara franciză era profitabilă, iar vânzările erau robuste, dar acest lucru se întâmpla în detrimentul epuizării personalului. Așa că, la începutul acestui an, Lindsey a pus la cale o nouă rețetă pentru succes: revizuirea programului săptămânal. Și-a împărțit personalul de 38 de angajați - 18 șefi de magazin și 20 de angajați din prima linie - în două grupuri și a alternat programele săptămânale în blocuri de trei zile cu ture de 13-14 ore.

Salariul lor a rămas neschimbat

Rezultatul: o rată de retenție de 100% la nivelul conducerii și o avalanșă de noi candidați la un loc de muncă. O deschidere în această toamnă la restaurantul din cartierul Kendall a atras mai mult de 420 de candidați. Restaurantul este doar un alt exemplu de întreprinderi care experimentează cu schimburi netradiționale de când pandemia a dat peste cap săptămâna de lucru de 40 de ore.

Deși majoritatea companiilor au fost reticente la schimbări, unele firme, și chiar unii șefi, au îndemnat la flexibilitate ca o modalitate de a atrage și de a păstra lucrătorii, oferindu-le un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată. În cazul restaurantului său, Lindsey a declarat că săptămâna de lucru de trei zile permite personalului său să își planifice din timp viața în afara serviciului.

„Cred că oamenii vor să lucreze în această industrie”, a declarat Lindsey. „Dar ei vor ca unele lucruri să se schimbe și cred că asta a arătat acest lucru - că există lucruri pe care dacă le schimbăm în bine, vom avea un impact de durată”. Lindsey nu a putut fi contactat de CNN pentru comentarii. O săptămână de lucru de trei zile este încă foarte rară, dar zvonurile în jurul unei săptămâni de patru zile au luat amploare.

În cadrul unui program pilot de șase luni în Marea Britanie, 3.300 de lucrători din 70 de companii au fost de acord să lucreze 80% din orele lor săptămânale obișnuite în schimbul promisiunii de a menține 100% din productivitatea lor. Salariul lor a rămas neschimbat. Un test similar în Islanda a avut succes. Iar când Microsoft a încercat o săptămână de lucru mai scurtă în Japonia în 2019, a constatat că productivitatea a crescut cu aproape 40%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un antreprenor din Miami are o rețetă câștigătoare pentru angajați: săptămâna de lucru de trei zile