Antena Meniu Search
x

Un australian a creat o rezervatie pentru koala din fonduri proprii

Un animal simbolic al Australiei, koala, a ajuns pe lista speciilor amenintate cu disparitia, din cauza bolilor si a distrugerii mediului sau natural. Un barbat a creat, pe banii sai, o adevarata rezervatie naturala pentru koala.

Vezi și

Extinderea oraselor, schimbarile climatice si aparitia unor boli pana acum necunoscute sunt primejdii de care koala nu se pot apara. Un functionar guvernamental pe nume James Fitzgerald s-a hotarat sa le vina in ajutor. In loc sa-si investeasca banii in vreo afacere, a cumparat peste 300 de hectare de padure virgina din care a facut un sanctuar pentru koala.

“Acum 10 ani, pe aici se auzeau mult mai rar povesti despre intalniri cu koala. Iar aceasta este o dovada anecdotica, daca vreti, care arata ca numarul lor este in crestere, ceea ce e o veste buna”, spune australianul.

In urma unui incendiu de vegetatie, Fitzgerald a gasit un koala care abia mai respira, dupa ce blana i se topise, pur si simplu, la caldura flacarii. Dar povestea s-a incheiat cu bine: ingrijit si vindecat, marsupialul si-a regasit mediul natural. Nu pe proprietatea lui Fitzgerald, ci pe terenul unor vecini, si ei prieteni ai animalelor.

James Fitzgerald si vecinii sai binevoitori vor infiinta o fundatie careia ii vor ceda terenurile, astfel incat acestea sa ramana, definitiv, un refugiu pentru koala si alte vietuitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un australian a creat o rezervatie pentru koala din fonduri proprii