Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un australian ar fi creat o aplicaţie de mesagerie utilizată de reţele globale de crimă organizată. 50 de persoane, salvate după ce a fost spart codul "Ghost"

Poliţia australiană a inculpat un bărbat pentru crearea şi gestionarea unei aplicaţii de mesagerie utilizată de reţele globale de crimă organizată, în primul caz de acest gen din ţară, transmite Reuters, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 18.09.2024 , 07:58

Un australian ar fi creat o aplicaţie de mesagerie utilizată de reţele globale de crimă organizată. 50 de persoane, salvate după ce a spart codul "Ghost" - Profimedia - imagine ilustrativă

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost arestat, miercuri, de poliţia federală în vestul oraşului Sydney. El a compărut în faţa instanţei, fiind acuzat de cinci infracţiuni legate de gestionarea platformei de mesagerie Ghost, despre care poliţia susţine că a fost utilizată de mai multe bande şi sindicate ale crimei organizate din Orientul Mijlociu, Australia şi Coreea de Sud pentru a importa droguri şi a ordona asasinate.

Poliţia a efectuat raiduri pe parcursul a două zile în patru state şi teritorii australiene

”Doborârea dispozitivelor de comunicare criptate dedicate necesită abilităţi semnificative, dar Sfântul Graal este întotdeauna penetrarea platformelor criminale pentru a avea acces la probe”, a declarat subcomisarul Ian McCartney din cadrul poliţiei federale australiene. Este pentru prima dată când o persoană stabilită în Australia a fost acuzată de crearea şi gestionarea unei platforme criminale globale, a declarat poliţia. Poliţia a efectuat raiduri pe parcursul a două zile în patru state şi teritorii australiene în această lună, percheziţii conexe având loc şi în Irlanda, Italia, Suedia şi Canada.

Articolul continuă după reclamă

Până la 50 de presupuşi infractori australieni acuzaţi de utilizarea Ghost se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii, inclusiv pedepse semnificative cu închisoarea, alte arestări în Australia şi în străinătate fiind probabile în următoarele câteva zile, a declarat poliţia. Poliţia a declarat că a reuşit să prevină moartea sau rănirea gravă a 50 de persoane în Australia ca urmare a spargerii codării Ghost.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un australian ar fi creat o aplicaţie de mesagerie utilizată de reţele globale de crimă organizată. 50 de persoane, salvate după ce a fost spart codul "Ghost"