Antena Meniu Search
x

Video Un avion ATR cu 43 de pasageri la bord s-a prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania

Un avion operat de compania aeriană Precision Air s-a prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania, în timp ce încerca să aterizeze în orașul Bukoba, oraș-port din nord-vestul țării, transmite CNN.

de Redactia Observator

la 06.11.2022, 21:17

Vezi și

La bordul avionului ATR-42 se aflau 43 de pasageri, dintre care 26 au fost transportați la spital, a declarat un oficial local. Echipajele de salvare de la locul incidentului și pescarii din zonă caută supraviețuitori în apele lacului. Aeronava este aproape complet scufundată, doar coada avionului se mai vede deasupra apei.

Angajații serviciului de urgență folosesc frânghii pentru a scoate aeronava din Lacul Victoria, cel mai mare lac din Africa. "Vrem să vedem dacă trenul de aterizare este blocat ca să putem solicita mai multă asistență tehnică pentru a-l putea scoate din apă”, a declarat un oficial regional.

Președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a transmis condoleanțe și a făcut apel la calm pe măsură ce operațiunile de salvare continuă.

Avionul zbura din cel mai mare oraș al Tanzaniei, Dar es Salaam, către Bukoba, iar la trecerea prin Mwanza se pare că s-a confruntat cu o furtună și ploi abundente.

Precision Air este cea mai mare companie aeriană privată din Tanzania și este parțial deținută de Kenya Airways. A fost fondată în 1993 și operează zboruri interne și regionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un avion ATR cu 43 de pasageri la bord s-a prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania