Antena Meniu Search
x

Un avion Boeing P-8 a ratat pista şi s-a prăbuşit în mare, lângă o bază a Marinei Americane. Cum s-a produs accidentul

Un avion Boeing P-8 Poseidon, aeronavă antisubmarin, de patrulare și recunoaștere, a Marinei Americane, a ratat aterizarea la o bază militară din Hawaii și a ajuns în mare, din cauza ceții și a vântului puternic. Cei nouă membri ai echipajului nu au fost răniț şi au fost evacuaţi până la sosirea echipajelor de ajutor. 

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 17:37

Vezi și

Incidentul s-a petrecut luni în Golful Kaneohe din Hawaii. Aeronava militară a ratat pista şi a ajuns în apă iar când angajaţii din Departamentul Serviciilor de Urgență din Honolulu au ajuns la fața locului, oficialii militari le-au transmis că toate cele nouă persoane aflate de la bord au ajuns în siguranță la țărm, fără a fi răniţi.

Aeronava P-8A a depăşit pista la o bază din Golful Kaneohe, a declarat Orlando Perez, purtător de cuvânt al Marinei Americane, fără a oferi alte informații.

O fotografie făcută de un martor a surprins avionul plutind în larg, o scenă care a amintit de "Miracolul de pe Hudson" din 2009, când o aeronavă Airbus A320, civilă, pilotată de Chesley Sullenberger a aterizat de urgență pe râul Hudson din New York. Toți cei 155 de oameni de la bord au supraviețuit atunci

Cele două avioane P-8A și Airbus A320 au aproximativ aceeași dimensiune. În jurul orei accidentului, cerul era acoperit de nori, ploua, era ceaţă şi vizibilitatea era slabă, sub 1,6 km. 

P-8A este adesea folosit pentru a vâna submarine și în misiuni de recunoaștere și colectare de informații. Este fabricat de Boeing și este similar cu avionul comercial 737. Baza militară este situată la aproximativ 16 kilometri de Honolulu, pe insula Oahu. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un avion Boeing P-8 a ratat pista şi s-a prăbuşit în mare, lângă o bază a Marinei Americane. Cum s-a produs accidentul