Antena Meniu Search
x

Un băiat de 7 ani a murit, după ce a fost trântit de 27 de ori la pământ, în timpul antrenamentului de judo, în Taiwan

Un copil de şapte ani a murit, după ce a fost trântit de 27 de ori la pământ, în timpul antrenamentului de judo, în Taiwan. În luna aprilie, băiatul a suferit o hemoragie cerebrală severă, după o clasă de judo, în care atât colegul său, cât şi antrenorul şi-au exersat aruncările la pământ pe el.

de Monica Palade

la 30.06.2021, 09:33

Un băiat de 7 ani a murit, după ce a fost trântit de 27 de ori la pământ, în timpul antrenamentului de judo, în Taiwan - Shutterstock

Mai târziu, copilul a intrat în comă şi a fost plasat la aparatele de suport. Părinţii lui au decis să le oprească diupă 70 de zile.

Antrenorul în vârstă de 60 de ani este acuzat de agresiune fizică care a rezultat în răniri grave și de folosirea unui minor pentru a comite o infracțiune, potrivit site-ului Taipei Times. Antrenorul, identificat doar cu numele său de familie Ho, a fost eliberat la începutul acestei luni, după ce a achitat o cauțiune de 100.000 dolari NT (3583 USD; 2587 GBP).

Băiatul de șapte ani a participat la cursul de judo la 21 aprilie sub supravegherea unchiului său, care l-ar fi filmat în clasă pentru a-i arăta mamei că judo-ul este nepotrivit pentru el.

Trântit la pământ până la leşin

Pe acelaşi subiect

Videoclipul îl arată aruncat de mai multe ori de către un coleg în timpul antrenamentului. El este auzit țipând în videoclip, dar antrenorul său îi poruncește să se ridice și îi spune băiatului mai mare să-l arunce în continuare, înainte de a continua să-l ridice și să-l arunce singur la pământ.

În cele din urmă, copilul leşină, iar familia susţine că antrenorul său l-a acuzat că ar fi simulat starea de inconştienţă.

Au existat întrebări de ce unchiul său nu l-a oprit pe antrenor, dar experții din Taiwan spun că există o noțiune îndelungată de respect și venerare pentru profesori - ceea ce uneori înseamnă acceptarea autorității lor indiferent de circumstanțe.

Martor la incident

Mama băiatului a declarat reporterilor că unchiul său s-a simțit „teribil pentru ceea ce s-a întâmplat”.

Ulterior s-a constatat că antrenorul nu avea licență. „Îmi amintesc încă acea dimineață când l-am dus la școală. S-a întors și mi-a spus: „La revedere, mama”. Până seara, devenise o legumă”.

Marți, la ora 21:00, Spitalul Fengyuan a anunțat că tensiunea arterială și nivelul ritmului cardiac au scăzut. După ce medicii au vorbit cu familia sa, au fost de acord să oprească aparatele care îl ţineau în viaţă.

Pe rețelele de socializare taiwaneze, au existat mesaje de compasiune: „Nu există durere acum, micuţule”.

Alții au cerut pedepse mai dure împotriva antrenorului și compensarea financiară a părinților băiatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un băiat de 7 ani a murit, după ce a fost trântit de 27 de ori la pământ, în timpul antrenamentului de judo, în Taiwan