Antena Meniu Search
x

Un bărbat a murit în urma inundațiilor cauzate de ploi, în Lisabona. Mai multe gări și drumuri au fost închise

O persoană a murit în inundaţii în regiunea capitalei portugheze Lisabona, afectată de ploi puternice, anunţă Protecţia Civilă, relatează AFP, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 19:13

Un bărbat a murit în urma inundațiilor cauzate de ploi, în Lisabona. Mai multe gări și drumuri au fost închise
Un bărbat a murit în urma inundațiilor cauzate de ploi, în Lisabona. Mai multe gări și drumuri au fost închise - Profimedia

Victima avea în jur de 55 de ani și se afla într-o pivniță care a fost inundată a anunţat într-o conferinţă de presă coamndantul Protecţiei Civile, Andre Fernandes.

El a îndeamnat populaţia să rămână în casă ”cât timp ploile intense persistă”. Ploile puternice au cauzat inundaţii în mai multe cartiere din Lisabona și au avariat numeroase maşini.  Mai multe gări, tuneluri şi drumuri au fost închise. Această situaţie ”arată pericolul modificărilor climatice”, subliniază Primarul capitalei portugheze, Carlos Moedas. 

Primarul a anunţat că anul viitor urmează să înceapă construirea unor tuneluri subterane menite să dreneze apa pluvială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a murit în urma inundațiilor cauzate de ploi, în Lisabona. Mai multe gări și drumuri au fost închise