Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat crezut mort a apărut la patru zile după înmormântare, spre şocul soţiei îndurerate, în Honduras

Un localnic din Honduras, despre care se credea că a murit, a apărut viu la patru zile după înmormântare. Soţia îndurerată a intrat în stare de şoc, având în vedere că ea fusese cea care a mers la morgă pentru a identifica trupul neînsufleţit al unui bărbat. Astfel, familia a ajuns să înmormânteze un necunoscut.

de Andreea Anghel

la 09.01.2021 , 10:45

Familia a ajuns să înmormânteze un necunoscut Un bărbat ''mort'' a apărut în viață la patru zile după înmormântare, spre șocul soției sale care a identificat greșit un cadavru la morgă - Profimedia Images
  • Un bărbat a venit viu acasă la patru zile după înmormântarea sa
  • Incidentul a avut loc în Honduras

Un bărbat ''mort'' a apărut în viață la patru zile după înmormântare, spre șocul soției sale care a identificat greșit un cadavru la morgă. Ea a ajuns să îngroape un necunoscut răpus de coronavirus. Incidentul a avut loc în Honduras.

Victoria Sarmiento petrecuse câteva zile în căutarea soțului Julio, după ce bărbatul de 65 de ani nu reușise să se întoarcă acasă. În penultima zi din decembrie, femeia îngrijorată s-a dus la un spital local, unde personalul i-ar fi spus că soţul ei a murit recent de coronavirus.

Aceasta ar fi recunoscut apoi cadavrul bărbatului în morga spitalului, înainte să înceapă pregătirile pentru înmormântare, potrivit dailymail.co.uk.

Articolul continuă după reclamă

Victoria a angajat o firmă de servicii funerare, pentru a transfera corpul bărbatului. Rudele tulburate au ținut de veghe toată noaptea înainte de înmormântarea sa. Femeia a spus că a plătit echivalentul a 320 de lire sterline pentru cheltuielile de înmormântare.

Doamna Sarmiento era încă în doliu când, patru zile mai târziu, soțul Julio a ajuns acasă după ce a fost găsit rănit pe un câmp din municipiul vecin, Trinidad. Plecase la plimbare, dar a căzut și nu s-a mai putut ridica, rămânând acolo câteva zile, fără mâncare sau apă.

Frapată de cele întâmplate, ea îşi vrea acum banii înapoi. 

''Aș vrea să-mi dea înapoi o parte din ceea ce am cheltuit, pentru că mi-au dat corpul cuiva pe care nu-l cunosc. Autoritățile de la morgă ar fi trebuit să-l examineze în mod corespunzător pentru a vedea dacă chiar el era el'', a spus aceasta. 

Poziţia spitalului

Spitalul a confirmat că bărbatul neidentificat pe care Victoria l-a îngropat a ajuns la spital într-o stare gravă, fiind bolnav de Covid-19. El a murit câteva ore mai târziu. Directorul spitalului, Juan Carlos Cardona, a insistat că femeia este cea care a identificat în mod greșit bărbatul.

''Instrucțiunea Comitetului Municipal de Urgență este de a lăsa un pacient care moare de Covid în camere frigorifice timp de șase zile, în cazul în care nu apare un membru al familiei. Apoi apare soția, aducându-i actul de identitate, îl recunoaște și spune că este soțul ei'', a afirmat omul.

Potrivit spitalului, unul dintre copiii lui Julio îi sunase exprimându-și îndoieli cu privire la trupul neînsufleţit, după ce a deschis sicriul în ziua înmormântării, dar ulterior a continuat ceremonia în ciuda îndoielilor lor.

Andreea Anghel Like

Andreea Anghel are o experiență de doi ani în presa audiovizuală, iar din octombrie 2020 s-a alăturat echipei observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Un bărbat crezut mort a apărut la patru zile după înmormântare, spre şocul soţiei îndurerate, în Honduras