Antena Meniu Search
x

Un bărbat înarmat a luat doi ostatici pe un bulevard din Rio de Janeiro

Un bărbat înarmat a reţinut, mai bine de patru ore, doi ostatici la Rio de Janeiro.

Vezi și

Un bărbat înarmat a reţinut, mai bine de patru ore, doi ostatici la Rio de Janeiro, până ce poliţia l-a convins să se predea. Incidentul petrecut pe un bulevard important ilustrează problemele grave de siguranţă publică din oraş, cu o lună înaintea Campionatului Mondial de Fotbal.

Tot mai mulţi brazilieni sunt de părere că guvernul ar fi făcut mai bine să finanţeze dezvoltarea serviciilor sociale şi nu campionatul mondial. Agresorul intenţiona să-i jefuiască pe pasagerii autobuzului, dar a fost interceptat de poliţie.

Intrat în panică, el a luat doi ostatici: şoferul vehiculului şi o pasageră, pe care i-a ameninţat cu o foarfecă. A acceptat să-i elibereze şi să se predea abia după mai bine de patru ore de parlamentări. Dramaticul incident a pus din nou în evidenţă delicvenţa extinsă din Rio de Janeiro, cu 33 de zile înaintea Campionatului Mondial de fotbal.

Dar aceasta nu este nici pe departe singura problemă a Braziliei. Guvernul este acuzat că, în timp ce finanţează un asemenea eveniment sportiv de prestigiu, neglijează serviciile sociale pentru săraci.

Locuitorii unei "favela" din Rio au atras atenţia asupra dezastrului din sistemul medical printr-un protest sub formă de spectacol de teatru. Ei au reconstituit, în stradă, o secţie de spital iar câţiva au jucat rolul bolnavilor nevoiţi să aştepte zile întregi în spitalele supraaglomerate.

În timpul Campionatului Mondial, oamenii nu se vor mulţumi, probabil, cu asemenea proteste dramatizate şi vor ieşi în stradă iar până la violenţe nu va fi decât un pas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bărbat înarmat a luat doi ostatici pe un bulevard din Rio de Janeiro