Un bărbat, vindecat de Covid-19 după 60 de zile la ATI, a murit două luni mai târziu din cauza efectelor bolii

De Cornel Preda.
Publicat: 20.10.2020, 18:12.
Actualizat: 20.10.2020, 18:22

Un pacient din Blackpool, Marea Britanie, care a fost aplaudat în urmă cu două luni când a părăsit spitalul după o luptă de 60 de zile cu Covid-19, a murit în urma efectelor pe termen lung ale bolii.

Roehl Ribaya, bărbat ucis de efectele secundare ale Covid-19

Roehl Ribaya

Facebook Roehl Ribaya

Inginerul aerospațial Roehl Ribaya, în vârstă de 47 de ani, a fost internat în spitalul Victoria din Blackpool pe 29 mai și a petrecut două luni la terapie intensivă, inclusiv 48 de ore cu ventilator. Doctorii și asistentele l-au aplaudat când a părăsit spitalul în iulie, el fiind ultimul pacient Covid-19, din zonă, din primul val al pandemiei.

Săptămâna trecută însă acesta a murit, iar soția lui, asistenta Stella Ricio-Ribaya, a dezvăluit că acesta nu și-a revenit niciodată complet din efectele pe termen lung ale coronavirusului și se teme că asta ar putea fi doar una din numeroasele tragedii Covid ce pot surveni.

Roehl a făcut un atac de cord marțea trecută, apoi a intrat în comă pentru două zile și joi a murit.

„N-a mai fost niciodată ca la început. Mereu avea o insuficiență respiratorie”, a spus soția lui, conform Daily Mail.

Conform apropiaților, Roehl Ribaya a murit din cauza atacului de cord, însă cauza secundară a fost fibroză pulomonară post-Covid.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.