Meniu
Search
x

Un bărbat, vindecat de Covid-19 după 60 de zile la ATI, a murit două luni mai târziu din cauza efectelor bolii

Un pacient din Blackpool, Marea Britanie, care a fost aplaudat în urmă cu două luni când a părăsit spitalul după o luptă de 60 de zile cu Covid-19, a murit în urma efectelor pe termen lung ale bolii.

De Cornel Preda la 20.10.2020, 18:22
  • Bărbatul a suferit un atac de cord, dar cauza secundară a decesului este relaționată de Covid-19
  • După ce a ieșit din spital bărbatul a continuat să aibă probleme cu respirația

Inginerul aerospațial Roehl Ribaya, în vârstă de 47 de ani, a fost internat în spitalul Victoria din Blackpool pe 29 mai și a petrecut două luni la terapie intensivă, inclusiv 48 de ore cu ventilator. Doctorii și asistentele l-au aplaudat când a părăsit spitalul în iulie, el fiind ultimul pacient Covid-19, din zonă, din primul val al pandemiei.

Săptămâna trecută însă acesta a murit, iar soția lui, asistenta Stella Ricio-Ribaya, a dezvăluit că acesta nu și-a revenit niciodată complet din efectele pe termen lung ale coronavirusului și se teme că asta ar putea fi doar una din numeroasele tragedii Covid ce pot surveni.

Roehl a făcut un atac de cord marțea trecută, apoi a intrat în comă pentru două zile și joi a murit. 

„N-a mai fost niciodată ca la început. Mereu avea o insuficiență respiratorie”, a spus soția lui, conform Daily Mail.

Conform apropiaților, Roehl Ribaya a murit din cauza atacului de cord, însă cauza secundară a fost fibroză pulomonară post-Covid.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un bărbat, vindecat de Covid-19 după 60 de zile la ATI, a murit două luni mai târziu din cauza efectelor bolii