Antena Meniu Search
x

Un bebeluș afgan, de 9 luni, a murit după ce avionul militar cu care a fost evacuat din Kabul a aterizat în SUA

Un bebeluș afgan de 9 luni, evacuat din Kabul, a murit după ce a ajuns de la baza militară din Germania, în Philadelphia, la bordul unui avion militar C-17. Vestea tragică a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al Statelor Unite, potrivit businessinsider.com.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 13:06

Un bebeluș afgan, de 9 luni, a murit după ce avionul militar cu care a fost evacuat din Kabul a aterizat în SUA
Un bebeluș afgan, de 9 luni, a murit după ce avionul militar cu care a fost evacuat din Kabul a aterizat în SUA - Profimedia Images

O fetiță de 9 luni, evacuată din Afganistan, a murit, în drum spre libertate, în Statele Unite. Avionul decolase de la o bază militară din Germania și a aterizat în Philadelphia. Copilul era însoțit de tatăl său, fiind și primul deces în rândurile afganilor refugiați din Afganistan, pe teritoriul SUA. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului Apărării din Statele Unite, Lt. Col. Chris Mitchell, în timpul zborului, personalul aeronavei a fost înștiințat cu privire la faptul că unul dintre pasageri, un bebeluș de 9 luni, nu prezintă semne vitale. 

„Membrii echipajului au cerut asistență medicală și prioritate la aterizare”, a declarat Mitchell. Când avionul a aterizat pe aeroport, în jurul orei locale 9:15 am, „echipe medicale și un interpret au preluat victima și au transportat-o la un spital, unde bebelușul a fost declarat mort”.

Peste 31.000 de refugiați din Kabul au ajuns deja în Statele Unite, între 17 și 31 august, a anunțat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un bebeluș afgan, de 9 luni, a murit după ce avionul militar cu care a fost evacuat din Kabul a aterizat în SUA