Antena Meniu Search
x

Un britanic dezvăluie că le-a dat un pantof cu bombă unor malaysieni!

Condamnat în 2005 pentru tentativă de atentat, britanicul a povestit că în anul 2001 le-a dat un pantof cu bombă unor malaysieni, printre care şi un pilot de linie. Aceştia intenţionau să arunce în aer un avion

În vârstă de 34 de ani, Saajid Badat a fost condamnat în anul 2005 la 23 ani de închisoare pentru că a planificat, înainte de a renunţa, să arunce în aer un avion în decembrie 2001 într-o acţiune care ar fi fost un dublu atac simultan, dacă Richard Reid ar fi reuşit, la rândul său, să explodeze un avion pe ruta Paris-Miami, de asemenea cu un pantof cu bombă, conform Antena3.

Mărturia lui Badat a fost făcută într-un moment în care cercetările pentru a găsi avionul companiei Malaysian Airlines sunt în plină desfăşurare.

Bărbatul a povestit că a primit doi pantofi cu încărcătură explozivă, când a mers în Pakistan, în decembrie 2001, în compania lui Reid, a unei familii din Mauritania şi a "câtorva malaysieni". Aceştia formau "propria lor echipă de patru sau cinci persoane, printre care un pilot" şi erau "pregătiţi să comită un act" terorist.

"Le-am dat malaysienilor unul din pantofii mei. Cred că era pentru a pătrunde în cabina piloţilor", a continuat el, explicând că a venit cu al doilea pantof mai întâi în Olanda, apoi în Marea Britanie.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un britanic dezvăluie că le-a dat un pantof cu bombă unor malaysieni!