Antena Meniu Search
x

In Tokyo se afla barul in care poti servi un cocktail "Binecuvantare eterna", preparat de un calugar budist

In fata unui cocktail delicios, oamenii sunt mai deschisi spre orice. Chiar si spre religie. Pe asta mizeaza un calugar care conduce, de 13 ani, un bar cu tematica budista in centrul orasului Tokyo.

Vezi și

Si se bucura de un succes neasteptat. Oamenii vin in numar mare sa asculte predicile calugarului si sa se roage alaturi de el.

Rugaciunile si bataile de clopote pot parea obisnuite pentru un templu budist. Dar acest preot se roaga in barul in care se va ocupa, pentru tot restul zilei de prepararea cocktailurilor. In varsta de 36 de ani, barbatul nu crede ca cele doua se exclud si si-a propus sa demonstreze lumii ca religia si relaxarea pot merge mana in mana.

Sa bei intr-un templu era un un lucru obisnuit in epoca Muromachi. Atunci, oamenii se adunau in templele budiste si beau impreuna. Nu am facut decat sa adaptez traditia care se potriveste atat de bine zilelor noastre!

In ciuda temerilor initiale, barul are o clientela deloc de neglijat. Oamenii vin in numar mare aici sa se relaxeze si sa serveasca bauturile cu nume pline de spiritualitate. Pentru multi, este ca un fel de traditie pe care o respecta cu sfintenie la fiecare sfarsit de saptamana. Un pahar de "Binecuvantare eterna" sau "Iad nesfarsit" costa 8 dolari si jumatate si vine la pachet cu o predica si cateva minute de. rugaciune.

 “In fiecare zi, inima mi se umple de murdaria acestei lumi. Asa ca vin aici, unde pot sa ma purific in timp ce beau ceva si ma si distrez”, spune o clienta a barului.

Budismul este una dintre religiile predominante in Japonia, alaturi de shintoism. Potrivit unor statistici ale guvernului nipon, aproximativ 196 de milioane de oameni se considera si shintoisti si budisti in timp ce preotii se plang de o scadere dramatica a interesului fata de religie in randul tinerilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » In Tokyo se afla barul in care poti servi un cocktail "Binecuvantare eterna", preparat de un calugar budist