Antena Meniu Search
x

Un campion olimpic britanic la yachting a murit intr-un accident pe apele golfului San Francisco

Tragedie pe apele golfului San Francisco. Un campion olimpic britanic la yachting a murit intr-un accident, la doar 36 de ani. El era unul din antrenorii echipei suedeze care se pregatea pentru Cupa Americii, cea mai importanta competitie mondiala pentru nave cu panze

Vezi și

Andrew Simpson, supranumit "Bart", cucerise o medalie olimpica de aur in 2008 si una de argint in 2012. Ambele, impreuna cu Iain Percy, ca reprezentanti ai Angliei la clasa Star a competitiei de yachting. Percy este, in prezent, capitanul echipei suedeze care aliniaza, in Cupa Americii, un catamaran numit Artemis.

Acum cateva luni, el l-a invitat si pe Simpson in echipa, ca strateg. Sportivul englez a fost entuziasmat de ideea de a petrece sase luni la San Francisco, pentru antrenamente si competitia propriu-zisa, care incepe in iulie. Ieri, insa, o cursa de pregatire s-a incheiat cu un dezastru: pe un vant puternic, nava Artemis s-a rasturnat. Prins in capcana, Simpson a ramas sub apa aproape 10 minute. Cand a fost adus la mal, medicii au incercat sa-l resusciteze, dar era mult prea tarziu.

“A fost o zi tragica pentru noi, aici, in golf. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre familia lui "Bart" Simpson, catre sotia si copiii sai”, a declarat Paul Cayard.

Un alt marinar a suferit rani minore, iar ceilalti membri ai echipajului au scapat nevatamati. Nava a suferit avarii serioase, dar nimeni din echipa, nu se mai gandeste acum la ele. Cupa Americii se disputa din 1851, dar a evoluat mult in timp. Astazi, velierele inscrise valoreaza milioane de dolari si folosesc tehnologie care aminteste mai mult de navele spatiale. Dar, din cauza vitezei si complexitatii lor, si accidentele pot fi mai grave ca in trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un campion olimpic britanic la yachting a murit intr-un accident pe apele golfului San Francisco