Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un căpitan de aviație beat s-a izbit cu Volkswagenul Touran într-un avion de vânătoare MiG-29, în Ucraina

Un căpitan de aviație din Ucraina a reușit să distrugă un MiG-29 Fulcrum, după ce s-a îmbătat și s-a urcat la volanul mașinii personale, un Volkswagen Touran. Cumva, bărbatul s-a înfipt cu autoturismul chiar în motorul cu reacție al avionului de vânătoare, ce era staționat la o bază militară din centrul țării.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.03.2021, 17:30

  • Incidentul a avut loc pe 10 martie și a fost confirmat de către Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina

Potrivit The Drive, avionul de vânătoare era staționat la Baza Aeriană Vasylkiv atunci când căpitanul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, l-a izbit cu mașina. În urma impactului a izbucnit un incendiu care a cuprins partea din spate a MiG-ului Fulcrum, pagubele fiind semnificative. Din fericire, ofițerul din spatele volanului nu a fost rănit grav în accident, iar la bordul avionului nu se afla niciun pilot.

MiG-29, distrus la impactul cu un Volkswagen Touran

MiG-29, distrus la impactul cu un Volkswagen Touran

Twitter

Nu este clar dacă aparatul de zbor, care aparținea Brigăzii 40 de Aviație Tactică, mai poate fi reparat. Ucraina are aproximativ 35 de astfel de avioane și cam tot atâtea aeronave Sukhoi Su-27, fabricate încă din perioada sovietică. În ultimii ani țara vecină a început un proces de modernizare a flotei militare, cu noi aparate de zbor, radare și sisteme defensive.

Numele căpitanului implicat în incident, în vârstă de 47 de ani, nu a fost dezvăluit de Comandamentul Forțelor Aeriene. Militarii au inițiat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele în care a fost distrus avionul MiG-29 Fulcrum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un căpitan de aviație beat s-a izbit cu Volkswagenul Touran într-un avion de vânătoare MiG-29, în Ucraina