Antena Meniu Search
x

Un elev de 16 ani a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns la Polul Sud

Un elev de 16 ani din Anglia a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns la Polul Sud, după ce a străbătut Antarctica prin forţe proprii.

Vezi și

Lewis Clarke a înfruntat temperaturi de minus 50 de grade Celsius şi vânt de aproape 200 de kilometri pe oră pentru a-şi realiza visul. El spune că următoarea sa încercare grea vor fi examenele de la liceu.

La 2 decembrie, cu două săptămâni după ce împlinise 16 ani, Lewis Clarke a pornit de la ţărmul Antarcticii, însoţit doar de un ghid polar cu multă experienţă.

A parcurs, pe schiuri, peste 1.100 de kilometri, pe o vreme necruţătoare. A suferit de degerături, a început să tuşească şi şi-a rupt un schi. Dar, până la urmă, a răzbit, deşi ultimele zile au fost cele mai grele: gerul şi vântul păreau că s-au aliat împotriva lui.

Lewis nu s-a aflat la prima aventură. La 12 ani, în echipă cu alţi tineri, a traversat, înot, Canalul Mânecii. Iar pentru "plimbarea" din Antarctica s-a antrenat din greu, atât acasă cât şi printre zăpezile din Groenlanda sau Norvegia.

Lewis rămâne, totuşi un adolescent ca toţi ceilalţi. Cu câteva zile înainte de a ajunge la Pol, el a intrat în legătură, prin satelit, cu colegii săi de clasă din Bristol şi a răspuns la toate întrebările lor. Performanţa sa urmează să fie omologată de experţi pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un elev de 16 ani a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns la Polul Sud