Un focar de Salmonella a oprit producția în cea mai mare fabrică de ciocolată din lume
Este alertă în Belgia, după ce a fost descoperit un focar de Salmonella în cea mai mare fabrică de ciocolată din lume.
Producţia de ciocolată a fost oprită în fabrică, la scurt timp după ce au fost depistate focarele. Fabrica aparţine gigantului elveţian Barry Callebaut şi este situată în oraşul belgian Wieze, scrie Daily Mail.
Salmonella în Fabrica de ciocolată
S-a impus imediat încetarea exportului de produse după ce a fost descoperită în unele compoziţii bacteria periculoasă. Fabrica producea loturi angro pentru 73 de companii, printre care Hershey, Mondelez, Unilever sau Nestle.
Până în acest moment nu a fost raportat niciun consumator care să fi consumat ciocolata infectată. „Toate produsele testate au fost blocate. Barry Callebaut contactează în prezent toți clienții care ar fi putut primi produse contaminate. Producția de ciocolată din Wieze rămâne suspendată până la noi ordine.”, a declarat purtătorul de cuvânt, Korneel Warlop.
Compania este numărul unu mondial în sector, vânzările sale anuale s-au ridicat la 2,2 milioane de tone în anul financiar 2020-2021.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰