Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un fost oficial ONU, care a drogat şi violat zeci de femei, şi-a aflat pedeapsa. Le filma şi le transmitea boli, cât erau inconştiente. Trauma, descrisă "ca un cancer"

Un fost oficial ONU, care a drogat şi violat femei timp de două decenii, în timpul unor misiuni umanitare în Orientul Mijlociu, a fost condamnat joi la 15 ani de închisoare, relatează dpa, potrivit Agerpres. Karim Elkorany are 38 de ani şi a agresat sexual cel puţin 20 de femei, multe dintre ele "prietene apropiate".

de Redactia Observator

la 28.10.2022 , 14:10

Un fost oficial ONU, care a drogat şi violat zeci de femei, şi-a aflat pedeapsa
Bărbatul şi-a aflat pedeapsa - Profimedia / Shutterstock

Karim Elkorany, în vârstă de 38 de ani, a agresat sexual cel puţin 20 de femei - multe dintre ele prietene apropiate - în timpul călătoriilor în interes de serviciu în Irak, Egipt şi în timp ce se afla acasă în Statele Unite. Jurnaliste, bursiere ale programului Fulbright şi angajate ale ONU pe care Elkorany le-a abuzat s-au aflat printre cele nouă femei care au depus mărturie la Tribunalul federal din Manhattan. Ele au afirmat că sunt urmărite de gândul că nu cunosc detalii în legătură cu momentul în care au fost agresate sau ce fel de droguri a folosit Elkorany pentru a le lăsa inconştiente.

Mărturii tulburătoare ale femeilor agresate

O jurnalistă, identificată drept Victima 1, a declarat că avea 31 de ani şi avea o căsnicie fericită când Elkorany a violat-o în timp ce se afla în misiune în Kurdistan, în noiembrie 2016. Ea a descris trauma care i-a zguduit viaţa ca fiind un cancer.

Articolul continuă după reclamă

Elkorany a pledat vinovat în luna mai pentru acuzaţii de agresiune sexuală şi pentru că a minţit agenţii FBI.

Procurorul adjunct Lara Pomerantz a declarat că Elkorany şi-a fotografiat victimele inconştiente şi a infectat unele din ele cu boli cu transmitere sexuală pentru că nu purta prezervativ. Procurorul Damian Williams a descris faptele lui Elkorany ca fiind "monstruoase" şi le-a mulţumit femeilor care s-au prezentat la tribunal pentru a depune mărturie.

Karim Elkorany din West Orange, statul New Jersey, a început să lucreze în misiuni ONU de ajutor internaţional, dezvoltare şi relaţii externe în 2005. El s-a aflat într-o misiune UNICEF în Irak în perioada 2013-2016 înainte de a fi promovat ca specialist în comunicare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri externe » Un fost oficial ONU, care a drogat şi violat zeci de femei, şi-a aflat pedeapsa. Le filma şi le transmitea boli, cât erau inconştiente. Trauma, descrisă "ca un cancer"