Antena Meniu Search
x

Un guvernator din Japonia aprobă repornirea unei centrale nucleare în pofida unui ordin judiciar

Un guvernator nipon a aprobat repornirea unor reactoare nucleare de pe coastele Mării Japoniei în pofida unei decizii judiciare care interzice aceste activităţi

Un guvernator nipon a aprobat repornirea unor reactoare nucleare de pe coastele Mării Japoniei în pofida unei decizii judiciare care interzice aceste activităţi, informează site-ul agenţiei DPA.

Issei Nishikawa, guvernatorul regiunii Fukui, a declarat că a aprobat repornirea a două reactoare ale centralei nucleare Takahama, situată la 400 de kilometri vest de Tokyo.

În februarie, Autoritatea de reglementare în domeniul nuclear a acordat autorizaţie de funcţionare centralei aparţinând companiei Kansai Electric. Avizul a fost acordat în virtutea noilor reglementări, adoptate după dezastrul din anul 2011, produs la centrala nucleară Fukushima.

Însă Tribunalul districtual din Fukui a emis în aprilie un ordin care interzice repornirea centralei nucleare din cauza unor probleme de siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un guvernator din Japonia aprobă repornirea unei centrale nucleare în pofida unui ordin judiciar