Antena Meniu Search
x

Zeci de morţi după avalanşa provocată de seria de cutremure ce a lovit Italia! Peninsula, din nou în doliu

35 de salvatori au fost trimiși către stațiunea Farindola, unde Hotelul Rigopiano a fost îngițit de o puternică avalanșă. Operațiunea a decurs extrem de greu, din cauza altor avanlanșe.

35 de salvatori au fost trimiși către stațiunea Farindola, unde Hotelul Rigopiano a fost îngițit de o puternică avalanșă. Operațiunea a decurs extrem de greu, din cauza altor avanlanșe.

Avalanșa s-a produs după seria de cutremure care a lovit Centrul Italiei. Valuri de zăpadă s-au desprins de pe munte și s-au prăvălit peste hotelul aflat la marginea stațiunii, care e situată la 1200 m altitudine. Peste 20 de persoane, turiști și angajați erau în interior.

Presa italiană spune că, nu se știe nimic de soarta a trei persoane. Ceilalți turiști, dar și angajații, sunt și ei într-o situație delicată.

Pe acelaşi subiect

Două persoane au fost găsite și salvate de sub zăpadă, dintre care una se afla în stare de hipotermie, conform agenției italiene Agi. 

”Ajutor, murim de frig”, e SMS-ul pe care un cuplu de turiști l-a trimis către echipele de intervenție.

Bucătarul hotelului a văzut pe viu avalanșa. Se aflșa afară, la țigară, atunci când valul de zăpadă s-a prăvălit peste hotel. Parcarea și împrejurimie au dispărut, iar hotelul a fost parțial acoperit.

Cei 35 de salvatori au înaintat cu greu către Farindola. În toată zona a viscolit puternic, iar zăpada e și de doi metri. Iar avalanșele produse pe drum, de asemenea, s-au dovedit obstacole greu de trecut.

Regiunea Abruzzes se află la aproximativ 100 de kilometri de Amatrice, regiune afectată miercuri de o serie de mișcări seismice. Una dintre ipotezele privind cauzele acestei avalanșe este că ar fi legată de unul dintre aceste cutremure ce au fost resimțite puternic până la Roma, la o distanță de aproape 180 de kilometri de epicentru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zeci de morţi după avalanşa provocată de seria de cutremure ce a lovit Italia! Peninsula, din nou în doliu