Antena Meniu Search
x

Un incendiu puternic a mistuit o tabără de refugiaţi din Slovenia

Un incendiu a izbucnit într-o tabără de refugiaţi din Slovenia. Zeci de corturi au ars, iar pompierii au făcut mari eforturi să ţină flăcările sub control. Incidentul lasă loc de întrebări.

Vezi și

 Un incendiu a izbucnit într-o tabără de refugiaţi din Slovenia. Zeci de corturi au ars, iar pompierii au făcut mari eforturi să ţină flăcările sub control. Incidentul lasă loc de întrebări.

E neclar dacă a fost un accident sau dacă focul a fost provocat chiar de imigranţi. În trecut au existat, din partea migranţilor ajunşi în Europa, ameninţări că îşi vor incendia bunurile dacă sunt împiedicaţi să ajungă în ţările unde vor să se stabilească.

Incendiul a izbucnit în tabăra de lângă oraşul Brezice , aproape de graniţa Sloveniei cu Croaţia. Focul a pornit în zona corturilor şi s-a extins cu repeziciune. La fel de repede s-a extins şi panica printre miile de migranţi. Intervenţia rapidă a pompierilor a limitat pagubele la câteva corturi distruse şi câteva persoane intoxicate cu fum. La apariţia Poliţiei, mulţimea a început să huiduie.

Rămân serioase semne de întrebare legate de cauzele producerii incendiului. E posibil ca totul să fi pornit de la un foc aprins de oamenii dornici să se încălzească. Există însă şi teoria că migranţii au provocat incendiul, supăraţi că sunt blocaţi în drumul lor spre Germania.

Într-o altă tabără, de data asta aproape de graniţa Serbiei cu Croaţia, migranţii s-au luat la bătaie. Pe fondul situaţiei tot mai tensionate, liderii Uniunii Europene se întâlnesc duminică la un summit de urgenţă unde vor căuta soluţii pentru ca tranzitul şi relocarea acestor oameni să se facă mai uşor.

Între timp, din Italia au început să plece primii solicitanţi de azil din programul de relocare. 70 persoane ajung azi în Suedia şi Finlanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un incendiu puternic a mistuit o tabără de refugiaţi din Slovenia