Antena Meniu Search
x

Un ingredient esenţial în bucătărie dispare de pe rafturile magazinelor. Patiserii francezi anunţă preţuri record!

O criză neobişnuită afectează toată Europa. Rămânem fără unt, iar Franţa este prima ţară care îi resimte lipsa.

Vezi și

O criză neobişnuită afectează toată Europa. Rămânem fără unt, iar Franţa este prima ţară care îi resimte lipsa. Untul a dispărut deja de pe rafturile magazinelor franţuzeşti. Iar acolo unde mai există, se vinde cu preţuri-record. Criza s-ar putea adânci chiar de sărbători. Return to index of stories.

Un ingredient esenţial în bucătăria franţuzească, untul este acum de negăsit în supermarketurile din Hexagon. Patiserii îi simt primii lipsa. 

Stephane Louvard, patiser:

Dacă oamenii vor să cumpere croissant cu ciocolată în fiecare zi… Va deveni un produs de lux. 

Franţa nu s-a mai confruntat cu o astfel de criză din Al Doilea Război Mondial. Este o situaţie gravă, provocată de creşterea cererii în lumea întreagă. Şi de scăderea producţiei de lapte. 

Preţul pentru un kilogram de unt s-a dublat în ultimul an şi a ajuns la 6 euro. Este o valoare istorică.     

SAMIR KICHOU, patiser:

Având în vedere că se apropie sărbătorile de sfârşit de an, cu pregătirile de Crăciun... Dacă nu va avea loc o scădere semnificativă a preţului, vom fi nevoiţi să transferăm majorările de preţ către consumatori.

Deşi în ultimii 30 de ani nutriţioniştii au condamnat untul, studii recente au arătat că nu există nicio legătură între acest produs şi bolile cardiovasculare. Iar acum, este mai  iubit decât oricând. Şi mai scump ca niciodată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un ingredient esenţial în bucătărie dispare de pe rafturile magazinelor. Patiserii francezi anunţă preţuri record!