Antena Meniu Search
x

Un matematician face PREDICŢII APOCALIPTICE! O ecuaţie simplă arată ce se va întâmpla peste trei ani

Peter Turchin, de la Universitatea din Connecticut, specializat în ecologie şi matematică, anunţă sfârşitul civilizaţiei, aşa cum o ştim astăzi, în mai puţin de un deceniu.

Peter Turchin, de la Universitatea din Connecticut, specializat în ecologie şi matematică, anunţă sfârşitul civilizaţiei, aşa cum o ştim astăzi, în mai puţin de un deceniu.

Potrivit lui Turchin, lumea ar trebui să se pregătească pentru un haos politic ce va avea ca rezultat colapsul societăţii noastre. 

Savantul este expert în "cliodinamică", o disciplină care tratează istoria şi care foloseşte matematica şi complexitatea ştiinţei pentru a prezice evenimente istorice precum mărirea sau decăderea unor imperii sau religii.

Peter Turchin susţine că matematica poate explica foarte precis comportamentul uman. El spune că a început prin utilizarea matematicii pentru prezicerea activităţii umane din 1500 î.Hr. până în 1500 d.Hr. 

Pe acelaşi subiect

Acum trei ani, folosind un model similar, profesorul a început să prezică viitorul. 

"Modelul meu indică faptul că instabilitatea socială şi violenţele politice vor fi mult mai prezente în anul 2020. Alegerea noului preşedinte confirmă predicţiile mele", declară savantul. 

Profesorul Turchin susţine că, prin calculele sale, nu pot fi prezise evenimente, ci trenduri.

El crede că haosul politic va fi produs de un proces al "supraproducţiei elitelor" prin intermediul căruia numărul persoanelor bogate va fi mai mare şi mult mai bine delimitat de clasele inferioare.

"Nu am prezis că Donald Trump va deveni preşedintele Statelor Unite ale Americii în 2016, dar am prezis că va fi o creştere a instabilităţii politice şi sociale", spune Turchin. 

Cercetătorul are şi o veste bună. El crede că teoriile sale vor putea ajuta omenirea să scape de această soartă prin observarea trendurilor şi oprirea lor înainte de a face rău societăţii.â

"Declinul nu este inevitabil", a concluzionat Peter Turchin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un matematician face PREDICŢII APOCALIPTICE! O ecuaţie simplă arată ce se va întâmpla peste trei ani