Antena Meniu Search
x

Un mercenar Wagner care și-a omorât mama în bătaie, a fost înmormântat ca un erou în Rusia

Un bărbat condamnat la închisoare pentru că și-a ucis mama, a fost înmormântat ca un erou în Rusia după ce a murit luptând pe frontul din Ucraina, potrivit Insider.

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 11:35

Un mercenar Wagner care și-a omorât mama în bătaie, a fost înmormântat ca un erou în Rusia
Un mercenar Wagner care și-a omorât mama în bătaie, a fost înmormântat ca un erou în Rusia - VKontakte

Serghei Molodțov, în vârstă de 46 de ani, a fost înmormântat cu onoruri militare la Serov, Rusia, joia trecută, după ce a murit pe front. Bărbatul a fost mercenar Wagner, au declarat autoritățile locale.

Molodțov s-a alăturat grupării de mercenari în timp ce-și ispășea pedeapsa într-o colonie penitenciară pentru uciderea mamei sale, a confirmat șeful districtului urban Serov. Potrivit unui raport din 2017, rusul a omorât-o în bătaie pe cea care i-a dat viață: i-a rupt maxilarul, i-a dislocat umărul și i-a spart capul.

Înainte de a fi recrutat în armata lui Prigojin, ispășise doar cinci din cei 11 ani de condamnare.

În contrast cu trecutul său, oficialii locali din Serov l-au descris drept un bărbat vesel, care a fost „întotdeauna în sprijinul celor care au avut nevoie de ajutor”. La înmormântarea sa, soldații ruși i-au purtat sicriul, iar veteranii au ținut discursuri de rămas bun.

Casa Albă estima, la jumătatea lui decembrie, că Wagner a desfăşurat în Ucraina 50.000 de oameni - 10.000 de mercenari şi 40.000 de recruţi din închisorile ruseşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Un mercenar Wagner care și-a omorât mama în bătaie, a fost înmormântat ca un erou în Rusia