Antena Meniu Search
x

Un miliardar japonez şi-a îndeplinit visul: A ajuns pe Stația Spațială Internațională, la bordul unei nave rusești

Un miliardar japonez şi-a îndeplinit visul de o viaţă. A zburat în spaţiu şi a ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei nave ruseşi.  

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 08:37

Vezi și

Acesta va sta aici timp de 12 zile, perioadă în care îşi propune să joace şi golf şi badminton în condiţii de imponderabilitate. Totul va fi filmat de un realizator de film, a cărui călătorie a fost plătită de miliardar.

Excursia l-a costat pe nipon echivalentul a aproape 80 de milioane de euro. În 2023, acesta vrea să urce şi la bordul unei nave SpaceX alături de 6 prieteni. Iniţial miliardarul voia să organizeze un reality show pentru a-şi găsi o iubită cu care să pornească în această călătorie. A renunţat însă la idee, după ce a primit numeroase critici. 

"Sunt entuziasmat"

Vorbind din Baikonur cu o zi înaintea călătoriei sale spaţiale, Maezawa a declarat că încă din copilărie a visat să zboare în spaţiu. "Sunt entuziasmat. Mă simt ca un elev de şcoală elementară care abia aşteaptă să plece într-o excursie", a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Yusaku Maezawa, care va deveni primul turist japonez la bordul ISS, va fi de asemenea primul pasager privat care va efectua o călătorie circumlunară cu SpaceX, în timp ce mai multe companii comerciale, inclusiv Blue Origin a lui Jeff Bezos, au inaugurat o nouă eră a călătoriilor în spaţiu pentru clienţii înstăriţi. Japonezul a început deja să caute opt persoane care să i se alăture în călătoria sa selenară din 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un miliardar japonez şi-a îndeplinit visul: A ajuns pe Stația Spațială Internațională, la bordul unei nave rusești