Antena Meniu Search
x

Un militar a aflat ce înseamnă solidaritatea oamenilor obişnuiţi

Un militar american a aflat, în mod direct, ce înseamnă solidaritatea oamenilor obişnuiţi de faţă cei care le apără ţara.

Vezi și

 Un militar american a aflat, în mod direct, ce înseamnă solidaritatea oamenilor obişnuiţi de faţă cei care le apără ţara. Bărbatul se îndrepta spre baza sa din Texas când maşina lui a rămas în pană într-un orăşel pierdut din Vest.

După o permisie, plutonierul Rowan Coash a pornit din statul Washington spre baza aeriană din Texas, unde urma să se prezinte la datorie. Avea de traversat jumătate din teritoriul Statelor Unite dar, undeva prin Utah, maşina sa din 2005 a cedat.

Mecanicul din cel mai apropiat orăşel i-a dat o veste dezastruoasă: reparaţia putea dura 10 zile şi costa o sumă uriaşă pe care, oricum, nu o avea. Toate acestea, la peste 1600 de kilometri de baza militară unde trebuia să se prezinte în două zile pentru a nu fi dat dezertor.

Coash era disperat dar salvarea a venit de la prietena sa de acasă care a postat, pe o reţea socială, un mesaj în care cerea ajutor. Efectul a fost imediat. O femeie s-a oferit să găzduiască maşina în timpul reparaţiilor, pentru ca militarul să-şi continue drumul cu un vehicul închiriat.

Iar zeci de mecanici, unii veterani de război, au colaborat pentru a reface motorul maşinii de la zero. Reparaţia a costat 3500 de dolari, dar plutonierul nu are nimic de plătit. Maşina îi va fi adusă la baza militară din Texas, bineînţeles tot gratuit. Militarul trebuie doar să continue, ca şi până acum, să-şi facă datoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un militar a aflat ce înseamnă solidaritatea oamenilor obişnuiţi