Antena Meniu Search
x

Video Un mort și 4 răniți, după ce un imigrant marocan a intrat cu sabia într-o biserică din Spania. Atacul sângeros, calificat drept terorist

O persoană a fost ucisă şi alte patru au fost rănite într-un atac calificat de anchetatori drept terorist, în oraşul Algeciras din sudul Spaniei. 

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 08:14

Vezi și

Un imigrant marocan de 25 de ani a pătruns într-o biserică, înarmat cu o sabie, şi l-a rănit grav pe preot, căruia medicii au reuşit totuşi să-i salveze viaţa. Agresorul s-a deplasat apoi într-o altă biserică unde a început să doboare statuetele şi simbolurile religioase.

Paracliserul a murit încercând să să-l oprească pe atacator

Paracliserul a încercat să-l oprească, dar a fost lovit cu sălbăticie până la moarte. Înainte de a fi capturat de poliţişti, individul a rănit şi un alt tânăr marocan pe care îl acuza că a trădat Islamul. Atacul a fost condamnat de premierul Spaniei şi de alte oficialităţi dar şi de comunitatea musulmană din oraş. 

Bărbatul a fost arestat şi a fost deschisă o anchetă pentru presupuse fapte de terorism. Aceasta va fi condusă de un magistrat al Curţii Naţionale, o instanţă care se ocupă de cazurile de terorism, a precizat parchetul, fără a da alte detalii.

"Faptele sunt analizate şi investigate. În acest moment nu este posibil să se stabilească natura atacului", a precizat Ministerul de Interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un mort și 4 răniți, după ce un imigrant marocan a intrat cu sabia într-o biserică din Spania. Atacul sângeros, calificat drept terorist