Antena Meniu Search
x

Rușii sunt șocați, nu se așteptau: Un nou atentat a zguduit oraşul Volgograd

Pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore, oraşul Volgograd din sud-vestul Rusiei a fost zguduit de un nou atentat cu bombă

Vezi și

A fost un atentat terorist cu bombă, cred anchetatorii.

Tot ei spun că atacul este legat de atentatul sinucigaş comis, ieri, la gara din oraş şi soldat cu moartea a 17 oameni.

Azi dimineaţă, la ora locală 6:30, acest troleibuz transporta la muncă zeci de oameni, pe una dintre cele mai aglomerate artere ale oraşului Volgograd. O explozie puternică aproape că l-a rupt în două.

Salvatorii veniţi de urgenţă la locul exploziei nu au mai putut face nimic pentru mulţi dintre pasageri. Le-au găsit trupurile mutilate, prinse între fiare şi acoperite de cioburi. Pe alţii, suflul exploziei i-a aruncat din troleibuz.

Martorii spun că iniţial nu şi-au dat seama ce s-a întâmplat. După explozia asurzitoare, totul era învăluit în fum. Abia când au văzut flăcările şi trupurile victimelor au înţeles ce tragedie a avut loc.

Anchetatorii caută acum indicii printre rămăşiţele maşinii, dar sunt deja siguri că a fost vorba despre un atac terorist cu bombă.

Tehnicienii noştri se află la faţa locului. Vom putea spune cu certitudine ce tip de dispozitiv exploziv a fost, cât de puternic şi cum a fost detonat abia după ce tehnicienii vor încheia verificările şi cercetările de la faţa locului, a declarat VLADIMIR MARKIN, purtător de cuvânt al comisiei de anchetă.

Este al doilea atac terorist care are loc la Volgograd, în mai puţin de 24 de ore.

Ieri, 17 oameni au murit după ce o femeie s-a aruncat în aer în gara din oraş. Anchetatorii bănuiesc că cele două atacuri sunt legate. Autorităţile sunt în alertă şi au sporit măsurile de securitate, inclusiv la Moscova.

Citește și Șoc și groază în gara din Volgograd. Cine e autorul atentatului

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rușii sunt șocați, nu se așteptau: Un nou atentat a zguduit oraşul Volgograd