Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un petrolier ce aparţine unui miliardar din Israel, atacat cu o dronă kamikaze aproape de Oman. Iranul, principalul "suspect"

Un petrolier care ar fi aparţinut unui miliardar israelian a fost lovit de dronă. Petrolierul se afla pe coasta Omanului, notează AP.

de Redactia Observator

la 16.11.2022 , 12:11

Un petrolier ce aparţine unui miliardar din Israel, atacat cu o dronă kamikaze aproape de Oman. Iranul, principalul "suspect" - Profimedia - imagine de arhivă

Incidentul s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri şi, potrivit primelor informaţii, ar fi fost folosită o dronă kamikaze ce transporta o bombă. Incidentul vine pe fondul tensiunilor cu Iran. Oficialii din Oman nu au oferit mai multe detalii în legătură cu acest "episod".

Primii "suspecţi" în acest caz ar fi iranienii având în vedere situaţia tensionată din ultima vreme dintre cele două ţări

O companie militară britanică ce operează în zonă a declarat pentru AP că "acest incident le e cunoscut, iar în acest moment se află în desfăşurare o amplă anchetă" pentru a se stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.

Articolul continuă după reclamă

Vasul a fost identificat ca fiind "Pacific Zircon" ce era înregistrat sub pavilion liberian, dar este operat de Eastern Pacific Shipping. Compania are sediul în Singapore, dar ar aparţine lui Idan Ofer, un miliardar din Israel. Într-un scurt comunicat de presă, Eastern Pacific Shipping a precizat că petrolierul transporta păcură şi a fost lovit de "un proiectil" la 240 de kilometri de coasta Omanului.

"Suntem în legătură permanentă cu membrii echipajului şi nu sunt persoane rănite sau scurgeri ce ar putea provoca poluarea zonei. Sunt daune minore", au mai spus reprezentanţii companiei. Partea israeliană nu a comentat incidentul. Atât premierul, cât şi ministrul Apărării din Israel au refuzat să ofere vreo declaraţie pe marginea acestui subiect. Potrivit AP, primii "suspecţi" în acest caz ar fi iranienii având în vedere situaţia tensionată din ultima vreme dintre Iran şi Israel.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un petrolier ce aparţine unui miliardar din Israel, atacat cu o dronă kamikaze aproape de Oman. Iranul, principalul "suspect"