Antena Meniu Search
x

Un poliţist neamţ a vorbit în română la secţia de votare de la Munchen şi a ajutat românii să voteze mai uşor (video)

Un poliţist neamţ a vorbit în română la secţia de votare de la Munchen şi a ajutat românii să voteze mai uşor, în faţa consulatului. Imaginile cu agentul german au devenit virale.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 27.05.2019, 12:03

Vot Europarlamentare
Un poliţist neamţ a vorbit în română la secţia de votare de la Munchen şi a ajutat românii să voteze mai uşor (video) - Captură video

Un poliţist neamţ a vorbit în română la secţia de votare de la Munchen şi a ajutat românii să voteze mai uşor, în faţa consulatului. Imaginile cu agentul german au devenit virale.

Au fost zeci de probleme la votul din Diaspora pentru Europarlamentare, cu mii de români rămaşi în afara secţiilor şi fără vreo şansă să voteze. În Olanda a intervenit poliţia în forţă, în Cipru mascaţii au făcut scut la Ambasadă, la Copenhaga s-a prostestat.

La Munchen însă, poliţia germană a găsit soluţia pentru a le permite românilor care stăteau la o coadă uriaşă să voteze. Juranistul Vlad Ursulean a relatat pe facebook ceea ce s-a întâmplat acolo şi a postat şi imagini video cu filmul evenimentelor.

Pe imagini, la minutul 1:20, un poliţist german începe să vorbească în limba română, la portavoce: "Noi vrem să facem locul ăsta mai mare. Văr gog mergeţi în spate. Mai mulţi oameni pot să voteze!"

Pe acelaşi subiect

Tânărul poliţist german s-a născut la Braşov şi după ce a vorbit românilor, el şi colegii lui au mărit perimetrul consulatului român la Munchen, astfel că au putut intra acolo mai mulţi votanţi.

"Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci ar trebui să voteze cu toții.

Unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română 🥰

Rămâne enervarea de peste zi – peste 8 ore de stat la coadă și mulți oameni care au renunțat, dar e înduioșător să vedem autorități care iau măsuri în sprijinul publicului și le anunță calm, liniștind instant o mulțime furioasă.

cc Jandarmeria Română

Update: sistemul a fost blocat de la București la ora 22 și tot au rămas oameni pe dinafară. Romania strikes back 😖", a scris Vlad Ursulean.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din păcate, sistemul de vot a fost blocat de la bucureşti la ora locală 22:00 şi au rămas şi români care au venit la vot, au stat la coadă dar nu au mai putut să voteze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Un poliţist neamţ a vorbit în română la secţia de votare de la Munchen şi a ajutat românii să voteze mai uşor (video)