Antena Meniu Search
x

Un român, decorat de Volodimir Zelenski pentru ajutorul oferit Ucraniei: "E cea mai mare onoare din viaţa mea"

Război în Ucraina. Un român a fost decorat de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru modul în care s-a implicat în ajutorarea poporului ucrainean de la începutul războiului.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 15:26

Un român, decorat de Volodimir Zelenski pentru ajutorul oferit Ucraniei: "E cea mai mare onoare din viaţa mea"
- Twitter / Radu Hossu

Radu Hossu a primit Ordinul de Merit, gradul III, pentru contribuţia sa. Hossu s-a remarcat încă din primele zile ale războiului prin modul în care relata despre evenimentele despre front, apoi a început să meargă în Ucraina pentru a duce ajutoare. "Este cea mai mare onoare din viața mea", a fost mesajul postat de Radu Hossu pe pagina sa de Facebook.

Volodimir Zelenski l-a numit pe Hossu "voluntar, corespondent şi filantrop din România". Actul a fost semnat de autorităţile ucrainene pe 4 septembrie 2023 şi a fost oferit pentru "contribuția personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, popularizarea statului ucrainean în lume".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Radu Hossu, implicat într-un incident straniu

La începutul lunii august, maşina românului originar din Braşov a luat foc şi a ars ca o torţă după o tamponare uşoară în trafic. La scurt timp după incident şi după ce a luat foc, vehiculul a şi explodat. Potrivit declaraţiilor date de Hossu la acea vreme, tânărul tocmai se îndrepta în acele momente spre Ucraina cu un nou lot de ajutoare.

Radu Hossu mai spunea atunci că maşina sa, o Dacia Duster, era în perfectă stare de funcţionare pentru că altfel nu ar fi plecat cu ea într-o zonă de război. Hossu a evitat să dea curs vreunei speculaţii sau să acuze pe cineva, dar şi-a încheiat povestea cu un mesaj criptic: "Missed me! - m-ați ratat!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Un român, decorat de Volodimir Zelenski pentru ajutorul oferit Ucraniei: "E cea mai mare onoare din viaţa mea"