Antena Meniu Search
x

Un senator american cere asasinarea lui Vladimir Putin. "Există vreun Brutus în Rusia?"

Războiul declanşat de Vladimir Putin în Ucraina l-a făcut pe un senator american să se întrebe dacă nu cumva "există vreun Brutus în Rusia". Politicianul Lindsey Graham a început astfel mesajul extrem de dur, postat pe Twitter, în care cere asasinarea preşedintelui rus. Moartea lui Putin ar fi, potrivit acestuia, "singura cale de a pune capăt războiului".

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 08:39

Un senator american cere asasinarea lui Putin
Un senator american cere asasinarea lui Putin - Shutterstock

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina cu nouă zile în urmă i-a adus lui Vladimir Putin o mulţime de duşmani, atât în rândul oficialilor, cât şi al oamenilor obişnuiţi. Pe reţelele de socializare, contestatarii invaziei dau frâu liber nemulţumirilor care îi macină, iar declaraţiile sunt deseori extrem de dure. Un exemplu în acest sens este şi mesajul publicat pe Twitter de senatorul american Lindsey Graham, care cere asasinarea preşedintelui rus. Mesajul controversat a stârnit reacţii din partea susţinătorilor ambelor tabere.

Un senator din SUA cere asasinarea lui Putin

"Există vreun Brutus în Rusia (n.r. politician roman celebru pentru asasinarea lui Iulius Cezar)? Un colonel Stauffenberg de succes în armata rusă? (n.r. militar german, cunoscut pentru tentativa eşuată de a-l ucide pe Hitler) Singura cale de a pune capăt războiului e ca cineva din Rusia să-l elimine pe acest individ. I-aţi face ţării voastre - şi lumii întregi - un mare serviciu", a scris pe Twitter senatorul american. 

"Singurii care pot rezolva asta sunt ruşii. Uşor de zis, greu de făcut. Dar dacă nu vreţi să trăiţi în beznă pentru tot restul vieţii ori să fiţi izolaţi de restul lumii în cea mai mizerabilă sărăcie, trebuie să luaţi atitudine", adaugă Lindsey Graham.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum e privit Vladimir Putin după invazia Ucrainei

Războiul poate fi privit din multe perspective. Prof. Marci Shore, expert în istoria Europei Centrale şi de Est la Universitatea Yale, prezintă evenimentele din punctul său de vedere. Aceasta consideră că "este războiul lui Putin şi e de-a dreptul grotesc". Mai, mult, intuiţia îi spune că preşedintele Rusiei "vrea să distrugă întreaga lume".

Istoricul Yuval Noah Harari, unul dintre cei mai bine vânduţi scriitori ai deceniului, autor al cărților de succes internațional Sapiens: Scurtă istorie a omenirii și Homo Deus: Scurtă istorie a viitorului, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Observator. Acesta a declarat că Vladimir Putin nu trebuie lăsat să câştige, pentru că o victorie a tiraniei va duce umanitatea într-un nou Ev Mediu, în care banii cu care societatea ar trebui să evolueze şi să prospere sunt folosiţi pentru război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un senator american cere asasinarea lui Vladimir Putin. "Există vreun Brutus în Rusia?"