Antena Meniu Search
x

Un nou atac zguduie Germania. Un sirian a detonat o bombă în faţa unui restaurant

La două zile după masacrul de la Munchen, un bărbat de origine siriană a detonat o bombă pe care o cărase într-o geantă. În urma exploziei, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 12 au fost rănite.

Vezi și

La două zile după masacrul de la Munchen, un bărbat de origine siriană a detonat o bombă pe care o cărase într-o geantă. În urma exploziei, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 12 au fost rănite.

Autorităţile germane au calificat luni dimineaţă drept “atentat” explozia survenită duminică seara în centrul oraşului Ansbach, din sudul ţării, fără a exclude o motivaţie islamistă.

“Din nefericire, acesta este un nou atentat”, a declarat ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Hermann, în timp ce autorul atacului cu bombă, un sirian solicitant de azil în vârstă de 27 de ani, a murit în explozia dispozitivului său, care rănise 12 persoane, dintre care trei se află în stare gravă.

Vezi şi NOI detalii ies la iveală despre sirianul care s-a detonat în oraşul Ansbach din Germania

Autorul atentatului, a cărui cerere de azil fusese respinsă în urmă cu un an, intenţiona să “împiedice” organizarea unui festival de muzică pop la care participau peste 2.000 de persoane în oraş.

El a încercat să intre în localul unde se desfăşura festivalul, dar a trebuit să renunţe în cursul serii din cauză că nu avea bilet de intrare.

Bomba a explodat în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT) în faţa unui restaurant situat foarte aproape de intrarea la festival.

Sirianul, care locuia la Ansbach, mai încercase de două ori în trecut să-şi pună capăt zilelor şi fusese internat într-o clinică psihiatrică, a adăugat ministrul, precizând că nu ştie dacă atentatorul fusese de asemenea animat de intenţie suicidară.

sursa: antena3.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un nou atac zguduie Germania. Un sirian a detonat o bombă în faţa unui restaurant