Antena Meniu Search
x

Video Un șofer român de 40 de ani s-a izbit într-o mașină din coloana oficială a președintelui american Joe Biden. Bărbatul a fost rănit la braț

Incident la summitul G20 de la Roma. Un şofer român s-a izbit într-un maşină din coloana preşedintelui american Joe Biden. Doar românul a fost rănit uşor, iar delegaţia oficială şi-a continuat drumul. Casa Albă a confirmat incidentul şi a precizat că limuzina blindată în care se afla preşedintele, cunoscută sub numele de "Bestia" nu a fost implicată. Astăzi, la Roma, liderii globali au participat la discuţii despre climă, pandemie şi economia mondială.

de Redactia Observator

la 30.10.2021, 22:01

Vezi și

Trecerea coloanei oficiale a preşedintelui american, cu nu mai puţin de 85 de maşini, a blocat ieri centrul Romei. Accidentul în care a fost implicat şoferul român s-a produs la plecarea liderului de la Casa Albă de la Vatican, când coloana de automobile traversa pasajul subteran de la podul Amedeo di Savoia Aosta. 

Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator: Românul de 40 de ani s-a izbit de una dintre maşinile blindate din coloana preşedintelui american, chiar în faţa spitalului Santo Spirito, aflat la ieşirea din tunel. În urma impactului violent, bărbatul care lucra ca şofer de închiriat la o companie italiană, a primit îngrijiri medicale pentru răni suferite la braţ. 

Coloana oficială şi-a continuat drumul către palatul prezidenţial, unde Biden s-a întâlnit cu omologul italian, Sergio Mattarella. În acest timp, agenţii de securitate americani au constatat pagubele în urma accidentului. O bucată a caroseriei maşinii blindate a fost îndoită şi o antenă a fost avariată. 

Ziua plină pentru Joe Biden a continuat cu o întrevedere cu Emmanuel Macron, în timpul căreia a recunoscut public o greşeală diplomatică. 

Pe acelaşi subiect

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii: Ceea ce am făcut a fost o stângacie, a fost ceva lipsit de tact. Am crezut că Franţa a fost anunţată în avans că înţelegerea lor a picat. 

Biden a făcut referire la acordul militar AUKUS, în urma căruia Australia a rupt un contract de 90 de miliarde de dolari prin care urma să achiziţioneze submarine franţuzeşti. 

În prima zi oficială a summit-ului de la Roma, liderii globali au participat la discuţii comune pe tema schimbărilor climatice şi a redresării economice după pandemie. Summit-ul se încheie mâine, când majoritatea celor prezenţi, inclusiv Joe Biden, se vor deplasa la Glasgow pentru Conferinţa ONU pentru climă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un șofer român de 40 de ani s-a izbit într-o mașină din coloana oficială a președintelui american Joe Biden. Bărbatul a fost rănit la braț