Antena Meniu Search
x

Filmul de groază al unei evadări riscante din Coreea de Nord. Medicii sud-coreeni au rămas şocaţi de starea soldatului fugar ajuns la spital

Vezi și

Un soldat nord-coreean a reuşit, acum câteva zile, să fugă în Coreea de Sud, deşi tovarăşii săi de arme au deschis focul asupra lui. Rănit, fugarul a fost transportat de urgenţă la unul din cele mai bune spitale sud-coreene.

Soldatul nord-coreean, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a ajuns în Sud printr-o acţiune dramatică în care şi-a riscat viaţa. La volanul unei maşini, el s-a îndreptat spre singurul sector de frontieră nefortificat - locul unde cele două părţi poartă, uneori, negocieri. Autoturismul s-a defectat însă, iar militarul şi-a continuat drumul spre libertate pe jos în goană.

Era singur în maşină, iar grănicerii au deschis focul în momentul în care soldatul a ieşit din maşină şi a început să fugă spre Sud.

Rănit, fugarul a reuşit totuşi să treacă linia de demarcaţie spre Sud. A primit primele îngrijiri chiar de la militarii sud-coreeni şi americani. Apoi, a fost transportat cu avionul la un spital universitar. Medicii l-au dus direct pe masa de operaţie. Şi, în timpul intervenţiei chirurgicale, au avut un şoc: soldatul avea intestinele pline de viermi şi alţi paraziţi. Potrivit specialiştilor, infecţia se explică prin igiena precară a soldaţilor. Militarul refugiat va rămâne sub tratament la spital.

Între timp, la Phenian a sosit un trimis special al Chinei, de la care se speră că va îndepărta ameninţarea unui război cu Statele Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Filmul de groază al unei evadări riscante din Coreea de Nord. Medicii sud-coreeni au rămas şocaţi de starea soldatului fugar ajuns la spital