Antena Meniu Search
x

Cine este bărbatul care a ucis patru musulmani în New Mexico. Ar fi fost supărat că fiica lui s-a căsătorit cu un musulman şiit

Poliţia americană a anunţat marţi arestarea "suspectului principal" în ancheta comună privind asasinarea a patru bărbaţi musulmani, scrie AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.08.2022, 11:04

Autorităţile din Albuquerque, în statul american New Mexico, au anunţat sâmbătă că investighează o posibilă legătură între uciderea a trei musulmani în ultimele săptămâni şi a altuia în noiembrie 2021, iar duminică au lansat un apel în căutarea eventualilor martori pornind de la fotografia unei maşini. "Am urmărit vehiculul despre care se crede că ar fi implicat în uciderea recentă a unui bărbat musulman din Albuquerque. Şoferul a fost arestat şi este principalul nostru suspect pentru crime", a scris pe Twitter şeful poliţiei locale, Harold Medina.

Poliţia din Albuquerque a găsit, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, cadavrul unui tânăr în vârstă peste douăzeci de ani, musulman şi "originar din Asia de Sud". "Anchetatorii consideră că această crimă ar putea avea legătură cu alte trei crime recente de bărbaţi musulmani, tot din Asia de Sud", a indicat atunci poliţia. Două dintre aceste victime erau din Pakistan: un bărbat de 27 de ani găsit mort pe 1 august şi un bărbat de 41 de ani ale cărui rămăşiţe au fost găsite pe 26 iulie.

Poliţia a făcut legătura şi cu moartea unui bărbat din Afganistan ucis pe 7 noiembrie 2021 în acest oraş de jumătate de milion de locuitori. Duminică, preşedintele american, Joe Biden, s-a declarat pe Twitter "furios şi întristat" de aceste crime. "Aşteptăm rezultatele unei anchete amănunţite, dar mă rog pentru familiile victimelor", a scris el, adăugând că "aceste atacuri pline de ură nu îşi au locul în America". Potrivit The New York Times, care citează un lider musulman local, suspectul ar fi comis aceste fapte pentru că "ar fi fost supărat că fiica lui s-a măritat cu un musulman şiit".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cine este bărbatul care a ucis patru musulmani în New Mexico. Ar fi fost supărat că fiica lui s-a căsătorit cu un musulman şiit