Antena Meniu Search
x

Un tânăr fără adăpost, EROU în atacul din Manchester! A scos cuiele înfipte de suflul exploziei în feţele copiilor: "Erau acoperiţi de sânge, plângând şi ţipând!" (VIDEO)

22 de oameni au murit, inclusiv o fetiţă de opt ani, şi 59 au fost răniţi, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu exblozibili într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

22 de oameni au murit, inclusiv o fetiţă de opt ani, şi 59 au fost răniţi, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu exblozibili într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

Deflagraţia a avut loc în timp ce mulţimea încerca să părăsească Manchester Arena în urma unui concert susţinut de cântăreaţa americană Ariana Grande.

Arena are o capacitate de 21.000 de oameni și era plin. Erau foarte mulți copii, iar unii nu erau însoțiți de părinți. 

”Facem eforturi să înţelegem gândirea denaturată şi bolnavă care vede un loc înţesat cu copii nu ca pe o scenă de preţuit, ci ca pe oportunitatea unui carnagiu”, a declarat premierul britanic Theresa May.

După atacul devastator din Manchester, au început să iasă la iveală poveşti cutremurătoare. Cei care au scăpat cu viaţă îşi şterg lacrimile şi îşi amintesc datorită cui trăiesc. Iar unul dintre eroii serii fatidice este tânărul Stephen Jones, un om care trăieşte pe străzi şi care luni se afla în faţa Manchester Arena.

Stephen dormea când a auzit explozia. Nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a fugit să ajute. A găsit mulţi copii plini de sânge care plângeau şi ţipau după ajutor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Întâi s-a auzit un zgomot, am crezut că e un foc de artificii, după care a urmat o explozie puternică. Am simţit suflul ei şi apoi toată lumea a început să ţipe şi să fugă. Eu şi amicul meu ne-am ridicat şi am luat-o la fugă. Ne-am dat seama ce se întâmplase şi ne-am întors. Ieşeau femei şi copii plini de sânge.

Suntem oameni, avem încă o inimă, avem încă instinctul de a-i ajuta pe alţii şi asta am făcut. Bineînţeles că atunci când am văzut copiii în starea aceea am sărit în ajutor. Erau copii, mulţi copii acoperiţi de sânge, plângând şi ţipând. Dacă nu ajutăm, nu aş mai fi putut trăi, nu m-aş fi împăcat cu faptul că am plecat şi i-am lăsat aşa", a declarat Stephen pentru ITN.

Tânărul împreună cu amicul lui au şters de sânge chipurile copiilor, în timp ce părinţii lor erau în stare de şoc.

Faptele lui Parker nu au rămas neobservate, mulţi numindu-l erou pe reţelele de socializare. Mai mult, sensibilizaţi de situaţia tânărului de 32 de ani, oamenii au creat un fond de care el să beneficieze, pe Just Giving

Ieri, ISIS a revendicat atacul, iar poliţia britanică a dat publicităţii identitatea atacatorului. Tot ieri, Theresa May a avertizat că Marea Britanie a ridicat gradul ameninţării de securitate la nivelul critic, ceea ce înseamnă că un atac este acum iminent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tânăr fără adăpost, EROU în atacul din Manchester! A scos cuiele înfipte de suflul exploziei în feţele copiilor: "Erau acoperiţi de sânge, plângând şi ţipând!" (VIDEO)