Antena Meniu Search
x

Un tren plin cu combustibil a explodat in Canada

Este alerta maxima intr-un oras din provincia canadiana Quebec, dupa ce un tren care transporta combustibil a deraiat. Potrivit martorilor, mai multe vagoane au sarit in aer, iar deflagratia a fost urmata de un incendiu urias

Vezi și

Intreg orasul a fost evacuat in urma incidentului. Potrivit primarului, centrul localitatii este complet devastat iar mai multi localnici sunt dati disparuti.

Trenul format din 73 de vagoane pline cu combustibil a deraiat in orasul Lac-Megantic, la 250 de kilometri de Montreal. Martorii spun ca s-au auzit explozii in serie. Apoi a izbucnit un incendiu violent, care s-a extins cu rapiditate. "Am observat trenul, dar mergea atat de repede incat nici nu-l puteai vedea intre masini. Apoi am vazut un vagon ridicandu-se in aer",a declarat un martor. Dupa doar cateva minute, casele aflate in apropierea liniilor ferate au fost cuprinse de flacari.

Imediat ce au fost alertate, echipele de interventie au cerut celor 1.000 de locuitori sa evacueze orasul. "Am sarit peste parapet, am traversat strada si exact in momentul in care am ajuns pe partea cealalta, soseaua a fost cuprinsa de flacari. Era un rau de foc", a povestit un alt martor.

Peste 100 de pompieri au fost trimisi sa lupte cu flacarile. In ciuda eforturilor lor, s-au produs pagube uriase. Potrivit primarului, centrul orasului a fost complet distrus de explozii si de foc. Oficialii canadieni si-au aratat ingrijorarea si fata de soarta unor localnici, dati disparuti. Trenul apartinea unei companii canadiene si se indrepta spre Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tren plin cu combustibil a explodat in Canada