Antena Meniu Search
x

Un veteran si-a recuperat placuta militara pierduta in cel de-al Doilea Razboi Mondial

La 88 de ani, un veteran de razboi din New York a primit in dar, pe neasteptate, o parte din propriul trecut. Cineva i-a regasit, pe un camp din Franta, placuta de identificare din armata

Vezi și

Irving Mann este, astazi, un pasnic pensionar din New York, dupa ce i-a predat fiului sau afacerea familiei: un magazin de bijuterii si ceasuri de lux. Dar, in 1944, Mann era unul dintre zecile de mii de soldati americani debarcati in Franta pentru a lupta impotriva nazistilor. Veteranul pastreaza, din razboi, si amintiri mai luminoase, cum a fost ziua in care, la o ferma, a primit de la doua femei cateva oua, in schimbul unor ratii militare. “M-am intors in groapa individuala si mi-am folosit casca pentru a face o omleta cum nu mai mancasem de luni de zile”, a povestit barbatul.

Putin mai tarziu, Mann a fost grav ranit si putin a lipsit sa-si piarda piciorul drept. Cariera sa militara se incheiase. S-a intors acasa fara sa-si dea seama ca lasase, dincolo de Ocean, una din placutele de identificare purtate la gat de orice soldat american. Placuta ce a reaparut, acum, ca prin minune, sub privirile unei fermiere.

Femeia l-a contactat pe Mann, identificat dupa datele de pe placuta. Iar cand veteranul a vazut cum arata ferma ei, nu a mai avut nicio indoiala: era chiar casa unde primise ouale al caror gust nu l-a uitat nici astazi. “Si iata ca, la 88 de ani, cineva imi trimite o parte din trecutul meu. M-a surprins, dar, cu siguranta, sunt fericit sa o primesc inapoi”, a mai spus omul.

Veteranul nu isi aminteste nici acum unde si-a pierdut semnul de identificare. Dar, dupa atatea decenii, nu mai conteaza decat miracolul de a-l fi primit inapoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un veteran si-a recuperat placuta militara pierduta in cel de-al Doilea Razboi Mondial