Antena Meniu Search
x

Curaj exemplar! Veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, cea mai în vârstă persoană care sare cu paraşuta

Omul are 101 ani. Iar bătrânul spune că ar vrea să repete experienţa şi anul viitor. Alături i-au stat fiul, nepotul şi strănepotul.

la 15.05.2017, 14:52
Vezi și

Omul are 101 ani. Iar bătrânul spune că ar vrea să repete experienţa şi anul viitor. Alături i-au stat fiul, nepotul şi strănepotul.

De la o altitudine de peste 3.000 de metri, Verdun Hayes şi-a îndeplinit ambiţia pe care o avea de la vârsta de 90 de ani, aceea de a stabili un record în paraşutism. În vârstă de 101 ani şi 38 de zile, a devenit cea mai în vârstă persoană care sare cu paraşuta. Recordul precedent a fost stabilit de un canadian care avea, în 2013, 101 de ani şi trei zile. Iar britanicul promite că va reveni cu noi cascadorii.

A fost pentru a doua oară când veteranul îşi dovedeşte curajul. Primul salt de la înălţime l-a făcut anul trecut, de ziua sa. Acum, spune el, a dorit să îşi depăşească limitele. Însoţit de fiul, nepotul şi strănepotul său, Hayes a ajuns fără incidente neplăcute la sol, pe un aerodrom de lângă Devon. Şi a fost întâmpinat de ceilalţi membrii ai marii sale familii.

Bărbatul a făcut asta şi în scop umanitar însă. A vrut să strângă bani pentru renovarea unui ospiciu din regiunea Devon.

Hayes a fost pe frontul european, în cel de-al Doilea Război Mondial, şi a fost decorat pentru faptele sale de vitejie în Olanda, Belgia, Germania şi Franţa.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Curaj exemplar! Veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, cea mai în vârstă persoană care sare cu paraşuta

Breaking news

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută...

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de DNA