Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Una dintre destinaţiile de vis din Grecia a căzut în capcana propriului succes. De ce ocolesc turiştii "Insula Vânturilor"

Mykonos, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Grecia, se confruntă cu noi provocări în acest sezon turistic, conform datelor publicate de Institutul Confederației Turismului Grec (INSETE), scrie publicaţia TA NEA.

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 09:24

Una dintre destinaţiile de vis din Grecia a căzut în capcana propriului succes. De ce ocolesc turiştii "Insula Vânturilor"
Una dintre destinaţiile de vis din Grecia a căzut în capcana propriului succes. De ce ocolesc turiştii "Insula Vânturilor" - Shutterstock

"Insula Vânturilor" se confruntă acum cu o scădere a numărului de turiști din cauza costului ridicat al unui sejur aici. Deși suntem în vârful sezonului estival, gradul de ocupare al cazărilor de lux este mult redus comparativ cu anii anteriori, potrivit sursei citate.

Specialiştii din sectorul turistic consideră că de vină pentru trendul descendent în ceea ce privește numărul de vizitatori sunt relatările negative de pe reţelele sociale privind preţurile mult prea mari la cazare şi mâncare. Fenomenul s-a accentuat mai ales după ce utilizatorii TikTok au început să compare costurile unui sejur pe insulă, pe timpul verii, cu o vizită în Las Vegas de Revelion.

Ca urmare a acestor evenimente, prețurile de închiriere a vilelor de lux în Mykonos s-au prăbuşit în acest an, înregistrând o scădere de aproape 7%. De exemplu, o vilă nou construită, cu un dormitor, piscină privată, jacuzzi și vedere către Golful Psarros, se închiriază acum cu 231 euro pe noapte în loc de 923 euro.

Articolul continuă după reclamă

Destinaţia care a căzut în capcana propriului succes

În zona Klouvas, lângă plaja Ftelia, un apartament de lux de 56 mp cu un dormitor, piscină privată, terasă cu șezlonguri și zonă de luat masa în aer liber şi living cu bucătărie, prețul de închiriere este de 238 euro pe noapte. Însă, acum lucrurile s-au schimbat. O vilă cu cinci dormitoare care anul trecut se închiria pentru 2.000 de euro pe noapte, anul acesta poate fi găsită pentru 500 de euro pe noapte dacă doritorii negociază preţul direct cu proprietarul.

Astfel, Mykonos a înregistrat anul acesta o scădere cu 10,4% a locurilor alocate de companiile aeriene comparativ cu 2023, de asemenea un an de scădere (-8,7%). În același timp, potrivit specialiştilor din HoReCa, rata rezervărilor în hotelurile de tip boutique și vile pentru Mykonos este mai mică decât anul trecut, cu -7% de la începutul anului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Ştiri externe » Una dintre destinaţiile de vis din Grecia a căzut în capcana propriului succes. De ce ocolesc turiştii "Insula Vânturilor"